Két ház fala dőlt le és csaknem 400 épületet veszélyeztet a víz

Kidőlt egy ház fala hétfőn kora reggel a Pest megyei Inárcson. Senki sem sérült meg, de a házban élő háromgyerekes családnak ki kell költöznie. A tűzoltók a helyszínen vannak, hogy mitől omlott be a fal, még nem tudni – tájékoztatott Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Vasárnap kora este az ugyancsak Pest megyei Monoron is kidőlt egy ház fala. Itt sem sérült meg senki, a házban élő család rokonoknál kapott szállást. Az épületet már korábban lakhatatlanná nyilvánították. Az amúgy is nedves fal a sok eső miatt még jobban átázott, ezért dőlt le.

Hétfőn hajnalig 24 óra alatt összesen 359 riasztást kaptak a tűzoltók, ebből 300-at ár- vagy belvízveszély miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 24 településen 370 lakóház volt veszélyben a megáradt patakok és a megduzzadt árkok miatt. Senkit nem kellett kiköltöztetni, de nem kizárható, hogy később szükség lesz kitelepítésre – mondta Dobson Tibor. 800 ember vett részt a védekezésben, összesen 15 ezer 300 homokzsákot használtak fel.

Heves megyében, Szilvásváradon 10 házat veszélyeztetett a megáradt patak, amit éjszaka tisztítottak meg a tűzoltók.

A Borsod megyei Nagycsécsen lakókocsira dőlt egy fa, amit alámosott a víz. A lakókocsiban ketten voltak, egyikük sem sérült meg, a tűzoltók szabadították ki őket.
hirdetés