Két helyszínen is ünnepelnek Kisvárdán

Két helyszínen is ünnepelnek Kisvárdán
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Államalapító Szent István és az új kenyér programjának városi ünnepségeit két helyszínen rendezik meg Kisvárdán vasárnap.

A Várkertben délelőtt fél tizenegytől a „Van Esély Közhasznú Egyesület” rendezésében a Kárpát–Medencei Népzenei Együttesek és Szólisták Koncertjén fellépnek a szatmárnémeti, kisgéresi, tarpai, pócspetrii, nyíregyházai, gyulaházai nagykállói, tuzséri és kisvárdai népzenei együttesek és szólisták. A bemutatót követően „Vogue” divatbemutató szórakoztatja a közönséget.

A sztárvendég, Palcsó Tamás 13 órától lép fel a közönség előtt.

Délelőtt tíz órától már kezdődnek a kísérőprogramok. Póni lovagoltatás, ugráló vár, csúszda, csillámtetoválás és sok más gyermekszórakoztató program.

Kisvárda Város Önkormányzata, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza és a Kisvárdai Kulturális Egyesület most is meghirdette augusztus 20–i gasztronómiai versenyét, a XXIII. Szabadtéri Bográcsos Főzőversenyent. A versenyre várják minden olyan főzni–sütni szerető személyek, baráti társaságok, civil szervezetek, munkahelyi kollektívák jelentkezését, akik örömmel kipróbálnák szakácstudományukat ezen a versenyen.

 

A városi ünnepség a Művészetek Házában

Este hét órától kezdődik a Városi ünnepség Szent István király és az Új Kenyér Ünnepe alkalmából. Az ünnepi beszédet Leleszi Tibor polgármester mondja.

A történelmi egyházak képviselőinek közreműködésével a kenyérszentelést követően lesz a Városi Kitüntetések átadása.

Kitüntető díj adományozható azoknak a magánszemélyeknek és közösségeknek, akik hosszabb időn át kiemelkedő társadalmi, közéleti, gazdasági, közszolgálati, közművelődési, közoktatási, tudományos, művészeti, egészségügyi, humanitárius és sporttevékenységet végeztek.

„A vonósok varázslatos világa” címmel filmzenék és világslágerek vonósokra hangolva – a Kisvárdai Csellózenekar és az Anima Group vonósnégyes koncertje zárja a városi ünnepség műsorát.

– Vincze Péter –
hirdetés