Két kocsi ütközött Demecsernél – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Két kocsi ütközött Demecsernél – Megyei katasztrófavédelmi hírek
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. július 5-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Több esetben kérték a tűzoltók segítségét szabadtéri tüzek oltásához Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt 24 órában.

Nyolc hektáron gyulladt meg a száraz aljnövényzet és két hektáron a száraz bozótos vasárnap délelőtt Dombrád külterületén. A kisvárdai-, a záhonyi-és a cigándi hivatásos tűzoltók több oldalról, több vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Száz négyzetméteren égett a száraz fű vasárnap délelőtt szintén Dombrádon, a Dolgozók útján egy üres telken, ahol a kisvárdai hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Egy hektáron kellett a kigyulladt lábon álló gabonát, valamint a lángra kapott akácos aljnövényzetét oltaniuk a tűzoltóknak Tiszakanyár külterületén, a kisvárdai hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Ezek mellett kisebb tűzesetek adtak még feladatot Kótajnál, Kisvárdán és Nyíregyháza mellett is a tűzoltóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Személygépkocsi és teherautó ütközött össze vasárnap reggel a Tiszavasvárit és Tiszadobot összekötő úton. A balesetben a személygépkocsi vezetője könnyebben sérült. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították, valamint a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap este Demecser külterületén, a Borzsova tanyánál. Személyi sérülés nem történt, az egyik gépkocsi viszont forgalmi akadályt képzett, amelyet a helyi önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltók szüntettek meg.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés