Két kormányhivatali épület újult meg a megyében

Akt.:
Csenger
Csenger - © Fotó: Pusztai Sándor
Csenger, Fehérgyarmat – A magyar közigazgatás elérheti azt a minőséget, amelyről híres volt a két világháború között.

A közigazgatás feladata az emberek, a nemzet szolgálata. A hivatal lelkét a dolgozói adják, de a test is fontos – mondta Karaova Magdolna, a Fehérgyarmati Járási Hivatal vezetője a foglalkoztatási osztály megújult épületének átadóünnepségén.

Román István elismerte: akad még tennivaló Fehérgyarmaton. – Hamarosan letesszük az alapkövet, s jövőre meg is épül a járási hivatal – árulta el a kormánymegbízott, mi lesz a következő fejlesztések egyike a városban.

– A kormány egyik célja 2010-ben az ügyintézési kultúra megújítása volt – utalt a kormányablakok megnyitására ünnepi beszédében dr. Kovács Zoltán. – Ennek a mostani fejlesztésnek köszönhetően kulturált környezetben szolgálhatják ki az ügyfeleket, s a kollégák munkakörülményei is javultak. Külön öröm, hogy a munka 70–80 százalékát helyi vállalkozások végezték – emelte ki a területi köz­igazgatásért felelős államtitkár.
– Amellett, hogy a felújított kormányhivatali épületek javítják a településképet, a program legfontosabb célja az energiamegtakarítás, ami akár 30 százalékos is lehet – fűzte hozzá dr. Kovács Zoltán.

Dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője kifejtette: amennyiben tovább haladunk a 2010-ben megkezdett úton, a magyar közigazgatás elérheti azt a minőséget, amelyről híres volt a két világháború között.

Pásztor Csaba három, alkalomhoz illő Cseh Tamás-dal előadásával emelte az ünnepség fényét, végül a történelmi egyházak képviselői megáldották, megszentelték az épületet, Isten áldását kérték a dolgozókra és a betérőkre.

Javul az ügyintézési kultúra is

A Csengeri Járási Hivatal vezetője, Nagy Miklós felidézte: 2003-ban még életveszélyes volt a foglalkoztatási osztály épülete, amely a mostani fejlesztés után immár szépíti is a Makovecz-városközpont látképét. A hivatalvezető felsorolta: a keretbe külső és belső szigetelés, nyílászáró- és kazáncsere, fűtéskorszerűsítés fért bele.

– Az asztal ma nem elválaszt, hanem összeköt az ügyféllel – fogalmazott csengeri ünnepi beszédében dr. Kovács Zoltán. – Az államigazgatás megújítása az Emberi Erőforrások Minisztériumának létrehozásával kezdődött, a járási hivatalok megalapításával folytatódott. Az ügyintézési kultúra megújítása eredményeképpen csökkent a bürokrácia, az ügyfelek időt nyernek – ismertette az eredményeket az államtitkár, majd átadta a szót Kovács Sándor ország­gyűlési képviselőnek, aki a folyamatban lévő mátészalkai fejlesztésekről ejtett szót.

KM
hirdetés