Két megyei jelölt is van az Év orvosa pályázaton

Akt.:
Műtét közben – dr. Tóth Lajos Barna hazánkban és Közép-Kelet-Európában elsőként a nyíregyházi kórházban, 2012 tavaszán kezdte el a cytoreductiv sebészeti beavatkozást és HIPEC kezelést
Műtét közben – dr. Tóth Lajos Barna hazánkban és Közép-Kelet-Európában elsőként a nyíregyházi kórházban, 2012 tavaszán kezdte el a cytoreductiv sebészeti beavatkozást és HIPEC kezelést - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A Jósa András Oktatókórház egyik osztálya, és egy osztályvezető főorvosa is esélyes a díjra.

A múlt héten csütörtökön éjfélkor lezárult a 2014-es Év orvosa pályázat közönségjelölési időszaka. Három nappal a határidő előtt még úgy tűnt, nem lesz megyénknek olyan orvosa, illetve gyógyító csoportja, amely harcba szállhat a szakmai elismerésért. Szerencsére van kiért, kikért szorítani a március 27-ei díjátadásig.

– A tavaly ősszel immár nyolcadik alkalommal meghirdetett nemes versengésre 212, az orvosok emberségét, nagyszerű teljesítményét, illetve példaértékű orvos-beteg kapcsolatokat bemutató történet érkezett, amellyel az idén 123 orvos kiválóság került a jelöltek közé. A példaértékű csoportos teljesítmények elismerésére tavaly ősszel alapított De Châtel Rudolf-emlékdíjra már az első meghirdetést követően 33 jelölés érkezett – tudatta lapunkkal Morva Gábor pályázati programvezető.

A kiváló csoportok kategóriában jelölték a nyíregyházi Jósa András Kórház gyermek­osztályának gyermeksürgősségi részlegét, az Astellas-díjra, Az év orvosa elismerésre (szakmai jelölés) felterjesztett orvosok között van dr. Tóth Lajos Barna, a Jósa András Oktatókórház általános sebészetének osztályvezető főorvosa.

A De Châtel Rudolf-emlékdíjra jelölt csoportok rangsorát a díj alapítói határozzák meg, míg szakmai vonalon döntőbe jutott orvosok minősítése alapján az egyes pályázati kategóriák legjobbjainak személyéről a zsűri a díjátadás napján, március 27-én, pénteken titkos szavazással, szavazategyenlőség esetén pedig konszenzussal dönt.

KM
hirdetés