Két napig ünneplik az évfordulót

A KFT, Janicsák Veca és Bereczki Zoltán is fellép a Korzó tizedik születésnapi buliján
A KFT, Janicsák Veca és Bereczki Zoltán is fellép a Korzó tizedik születésnapi buliján
Nyíregyháza – Koncertekkel, gasztronómiai különlegességekkel, utcaművészeti bemutatókkal várják a látogatókat.

Emlékeznek még arra – a megyei televízióban futó – reklámra, melyben a Móricz Zsigmond Színház örökös tagja, Koblicska Kálmán zord tekintetű tanárként feleltette diákjait? Az alig húsz másodperces jelenetben a táblára rajzolt körzőre mutatva tette fel a kérdés: „Ki tudja, mi ez?”, mire az akkor igencsak népszerű celeb, Fekete Pákó vigyázzállásba pattanva kiáltotta: „Korzó!” Hihetetlen, de ennek már tíz éve! A kerek évfordulóról a nyíregyházi bevásárlóközpont üzemeltetői is megemlékeznek: május 26-27-én közös ünneplésre hívják a megyeszékhelyen és a térségben élőket.

Legendák a színpadon

A kétnapos rendezvény alatt főként zenei, művészeti, sport- és gasztronómiai programokkal várják az érdeklődőket. Szombaton délután kettő után 10 perccel Janicsák Veca nyitja meg a koncertek sorát. A Fonogram-díjas magyar énekesnőt a szélesebb közönség a 2010-es X-Faktorban ismerhette meg, ahol negyedik helyezett lett, egyben a tehetségkutató legjobb női hangja. A műsorban elhangzott dalok közül a Most múlik pontosan az, melyet az emberek leginkább ismertek és szerettek tőle.

Janicsák Vecát 17 órától Bereczki Zoltán követi. Az EMeRTon-díjas magyar színész, énekes, zenei producer 2001-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskola operett-musical tanszakán, ugyanebben az évben megjelent első szólólemeze Száz év címmel. Színházi és zenei pályája töretlenül ível fölfelé, a televízió képernyőjén is láthatják a rajongók – műsorvezetőként és zenei tehetségkutató verseny zsűritagjaként egyaránt.

A nap zárókoncertjét a legendás KFT zenekar adja. A budapesti zenekar 1981-ben alakult. Egyéni, ironikus hangvétel és sok abszurd, szövegközpontú dal jellemzi őket. A kritika kezdettől fogva az újhullámhoz sorolta őket, de széles tömegeket megmozgató koncertjeikkel és országos slágereikkel túlnőttek az alternatív kereteken. Bornai Tibor, Laár András, Lengyelfi Miklós és Márton András 19 órától lépnek színpadra.

Vasárnap 11 órától az Új Bojtorján együttes mutatja meg, milyen a vérbeli country zene. Elődje, a Bojtorján 1976-ban alakult, és azokat a dalokat, melyek négy, egymást követő lemezen jelentek meg, ma is nagyon jól ismeri a közönség. A zenekar 1999-ben Új Bojtorján néven alakult újjá Pomázi Zoltán vezetésével. Az idén tizenhét esztendős együttes évente több mint száz koncertet ad – jellemzően telt ház előtt.

Foodtrack és Street Art Show

A zenei csemegék mellett a hétvégén több kísérőprogramba is belekóstolhatnak azok, akik kilátogatnak a Korzó előtti térre: lesz Foodtrack és Street Art Show, valamint extrémsport-bemutató.

KM
hirdetés