Két napon keresztül tusáztak az arénában

Röplabdában a Sipkay csapata nyert
Röplabdában a Sipkay csapata nyert - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Az Emberi Erőforrások Minisztériuma három évvel ezelőtt indította útjára a Hiszek Benned elnevezésű sportprogramját. Ez egy országos szintű pályázati felhívás volt önkormányzatok részére, aminek az alprogramjai támogatják és egyben népszerűsítik a gyerekek szabadidős tevékenységét a mozgás, a sport és egészséges életmód jegyében – mondta el Hornyák Enikő, a rendezvény egyik szervezője.


Hétfőn és kedden 240 általános iskolás és 350 középiskolás diák vett részt az Aréna-tusán. Az első napon a hetedik és a nyolcadik osztályos tanulók mérték össze tudásukat kosárlabdában, röplabdában, labdarúgásban, asztaliteniszben és sakkban.

– Amatőr és igazolt játékosok is versenyezhettek, azonban egy csapatban csak egy igazolt játékos játszhatott. Az a célunk, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen egy nagy arénában helytállni, miközben jól érzik magukat. Egyúttal szerettünk volna nekik lehetőséget teremteni arra is, hogy a félévi hajtás közepette egy kicsit kikapcsolódjanak – tette hozzá Hornyák Enikő.

GE
hirdetés