Két rövid szettben győzték le Fucsovicsot

Nyíregyháza – Fucsovics Márton hétfőre két helyet javított korábbi helyezéshez képest, így a világranglista 49. helyezettjeként kezdte az 1.6 millió euró összdíjazású hamburgi salakpályás tornát.

A nyíregyházi teniszező ellenfele, az uruguayi Pablo Cuevas igazi salakspecialistának számít, hiszen mind a hat eddigi trófeáját ezen a borításon nyerte.

A dél-amerikai most sem érezte kényelmetlenül magát, az adogatójátéka magabiztos volt, és a hetedik gémben brékelni is tudta Marcit, a következő adandó alkalommal ismét megtette ezt, így 6:3-ra megnyerte az első játszmát. Hasonló forgatókönyv szerint játszották le a második, egyben utolsó szettet is – Cuevas a játszmát 6:2-re, a mérkőzést 1 óra 16 perc alatt zárta le.

Marci a május végi, genfi tornagyőzelme óta hat viadalon indult (Roland Garros, Stuttgart, Halle, Wimbledon, Umag, Hamburg), de mindegyiken legfeljebb a második körben véget ért számára a verseny. Hozzá kell tenni azonban, hogy a 26 éves teniszező június közepe óta combsérüléssel bajlódik.

MTI, KM
hirdetés