Két sofőrön is kifogott a veszélyes kanyar Kocsordon

Akt.:
A rendőrök, a mentősök és a katasztrófavédelmisek a hétfő hajnali baleset helyszínén
A rendőrök, a mentősök és a katasztrófavédelmisek a hétfő hajnali baleset helyszínén - © Fotó: önkormányzat
Kocsord – Kerítésnek rohant egy kisbusz hétfőn hajnalban Kocsordon, a járműben 21 moldáv állampolgár utazott.

Négyen megsérültek, amikor korlátnak és kerítésnek ütközött egy busz hétfőre virradó éjszaka Kocsordon. A helyszínre érkezett mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet – adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a forgalom elől a helyszínelés idejére.

Lengyelországba tartottak

A 49-es számú főútvonal belterületi szakaszán, az Árpád utcai kanyarban nem először történt ehhez hasonló közlekedési baleset, s vélhetően nem is utoljára. Földi István, a település polgármestere a hajnali órákban „forró­dróton” szerzett tudomást a történésről, és azonnal a helyszínre sietett. Három óra körül a Mátészalkai Rendőrkapitányság értesített arról, hogy ismét egy súlyos baleset történt Kocsordon, az óvoda épületénél. A kisbuszban 21 moldáv állampolgár munkavállalás céljából Lengyelországba tartott.

Gondoskodtak az utasokról

– Az utasokat az önkormányzat egyik felújított épületében helyeztük el, a melegedőhelyiségben forró teával, kávéval és üdítővel kínáltuk őket. Értesítettük a mentőszolgálat dolgozóit, akik ellátták a sérülteket, illetve mindenkit megvizsgáltak. Tegnap igyekeztünk megoldást találni a moldáviai kollektíva továbbutazására is, ezért felvettük a kapcsolatot egy személyszállítással foglalkozó céggel.

– Büszke vagyok arra, hogy Kocsord ismét jelesre vizsgázott emberségből, a hivatal dolgozói maximálisan kivették a részüket a segítségnyújtásból, lelkiismeretesen gondoskodtak a bajba jutottakról, akiknek mielőbbi felépülést kívánok – mondta el lapunknak Földi István polgármester.

PI


Illusztráció
Kocsord - Négyen megsérültek, amikor korlátnak és kerítésnek ütközött egy busz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon hétfőre virradó éjszaka - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a baleset a 49-es főúton, a településen belül történt. Az érin...
Kocsord - Kiszakadt a kerék egy autóból, amelyik összeütközött egy másik kocsival Kocsordon. Egy kanyarban pördült meg, a másik autó lerepült az útról. A baleset idején hó, havas eső esett, csúszós, latyakos volt az út... Forrás: tenyek.hu [related-post post_id="4104501"]...

Címkék: , ,hirdetés