Két tonna aprópénz állatvédelemre Nyíregyházán

Két tonna aprópénz állatvédelemre
Két tonna aprópénz állatvédelemre
Nyíregyháza – Már több mint 2 tonna aprópénz gyűlt össze a nyíregyházi Állatbarát Alapítványnál az 1 és 2 forintosok begyűjtésére szervezett akció során.

Az adománygyűjtő kampány országszerte népszerű. Bár nagyon sok szervezet gyűjti az érméket, mégis az ország egész területéről folyamatosan érkeznek a felajánlások az állatvédő szervezethez. A hazai aprópénzen kívül még másik 34 ország érméjét is megtalálták az Alapítvány munkatársai az adománygyűjtő dobozokban, Ázsiától, Amerikán keresztül Izlandig!

Az eddig beérkezett aprópénz értéke meghaladja az 1 millió forintot. A kampányt március végéig meghosszabbították az állatvédők, így még mindenkinek lehetősége van arra, hogy eljuttathassa a forgalomból kivont érméket a szervezethez. A beérkezett összeg teljes egészét az Állatotthonban elhelyezett 200 gazdátlan kutya és cica élelmezésére, gyógykezelésére fordítják. A befolyt adományokra óriási szükség van, hiszen évente mintegy ezer beteg, legyengült, balesetet szenvedett, vagy fizikai bántalmazás miatt sérült állaton segítenek az alapítvány munkatársai.

Inántsy Pap Sándor
Állatbarát Alapítvány
hirdetés