Helyi közélet

2017.02.19. 11:03

Zenés nőnapi ajándék Nyíregyházán

Nyíregyháza - Különleges nőnapi meglepetésben lesz részük azoknak, akik március 11-én a Vikár Sándor Zeneiskolában töltik az estéjüket: a műfaji határokon átívelő koncerten három fiatal énekes-színművész kalauzolja a vendégeket az opera, az operett, a musical színes világába.

Nyíregyháza - Különleges nőnapi meglepetésben lesz részük azoknak, akik március 11-én a Vikár Sándor Zeneiskolában töltik az estéjüket: a műfaji határokon átívelő koncerten három fiatal énekes-színművész kalauzolja a vendégeket az opera, az operett, a musical színes világába. Jegercsik Csaba, Derzsi György és Pankotay Péter az MJ Produkció meghívására érkeznek Nyíregyházára, hogy egy humorral fűszerezett nőnapi kavalkáddal varázsolják el az érdeklődőket.

– A tavaly színpadra állított előadás, A pillangók szabadok sikere adta a koncert ötletét – mesélte lapunknak Munkácsy Julianna, aki a produkciók létrehozása mellett a jövőben meghívott előadásokkal is színesítené a helyi kulturális élet palettáját. – Szeretném a színház mellett a komolyzenét is népszerűsíteni, és ebben Tamás Attila, illetve a zeneiskola nagyon jó partner. Kamaraoperát, valamint kamarakoncerteket is tervezek, elsőként a három ifjú magyar tenort látjuk vendégül. Ezeket az előadásokat szeretném úgy összeállítani, hogy helyi kötődésű, a megyéből indult tehetségek is megmutathassák tudásukat.

Meglepetésekkel teli est

– Egyetemi kapcsolat a miénk: a másodéves énekvizsgára készülve álltunk össze, az előadást pedig egy rendezvényszervező is látta és annyira tetszett neki, hogy meghívott bennünket a Lánchíd 150 éves jubileumi ünnepségére – mondta Pankotay Péter.

– A nevünk sem véletlen: bizonyára sokan tudják, hogy a három tenor – Luciano Pavarotti, Jose Carreras és Placido Domingo – az olaszországi labdarúgó-világbajnokság döntője után adtak először közös koncertet, és hatalmas sikerük volt: előttük tisztelgünk a névvel, illetve azzal, hogy a repertoárban főként olasz dalok, opera- és operettrészletek szerepelnek. Sok helyen felléptünk a műsorral, többek között az olasz nagykövetségen és a budapesti Olasz Kultúrintézetben is, de mivel mind a hárman sokat dolgozunk, nem könnyű összehozni a közös fellépést. Most ez szerencsére sikerül, és nyíregyháziként nagyon örülök annak, hogy éppen itt mutathatjuk be a produkciót. A repertoár változott a kezdetek óta: sokszor bővítettük új dalokkal, de olyan művek is vannak, amelyek kikerültek belőle.

Az olasz hangulatról Az asszony ingatag, az O sole mio, a Nessun Dorma és a Sorrentói emlék gondoskodnak, de olyan népszerű magyar dalokat is előadunk, mint a Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket, a Rákóczi megtérése vagy a Hazám, hazám. Az Éljen minden bájos szép nő! alcímet viselő est sok meglepetést tartogat – kitűnő alkalom arra, hogy ünnepeljük a nőket, így bízunk abban, hogy sok férfitársunk lepi meg a párját azzal, hogy eljönnek és meghallgatják a nekik, róluk szóló dalokat.

KM-SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában