Két vonat összeütközött Amszterdamban, nagyon sok sérült

Amszterdam/Budapest, 2012. április 21., szombat (MTI) – Amszterdam belvárosában szombat este összeütközött két személyszállító vonat, a balesetnek nagyon sok sérültje van, de senki se halt meg.

A holland vasúttársaság jelentése szerint Amszterdam központjában, a Westerparknál kevéssel 18 óra után történt a baleset. Egy gyorsvonat és egy helyi szerelvény ütközött össze, a szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert. Nem tudni, hogyan került ugyanarra a vágányra két, egymással szemben közlekedő személyvonat. A baleset miatt a környéken leállt a közúti forgalom is.
Ed Kraszewshki rendőrségi szóvivő szerint a sérültek száma meghaladja a 120-at. Közülük 70 ember könnyű, 51 pedig súlyos vagy nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Csonttörésekről, nyaki sérülésekről és zúzódásokról érkeztek jelentések.
Helyszíni tudósítások szerint a baleset után sérültek sokasága várt arra, hogy mentőautó kórházba vigye őket, miközben rendőr- és tűzoltóautók is voltak a helyszínen, ráadásul a mentésben egy helikopter is részt vett.
A baleset helyszínén készített képeken látható, hogy egyik vonat sem siklott ki, és a komolyabb károk sem keletkeztek bennük.

-MTI-
hirdetés