Universiade

2019.07.11. 11:16

Robi ott fog dobni, ahol az isteni Diego focizott

Csütörtökön lesz Nápolyban a férfi diszkoszvetés selejtezője, a bronzért röpiznek.

Különleges szállásuk van Robiéknak

Vannak, akik már befejezték a versenyzést az universiadén, amelynek Nápoly és környéke ad otthon. A felsőoktatási intézményekben tanuló sportolók harmincadik nyári fesztiválján a magyar fiatalok tucatnyi sportágban indultak, illetve még szerepelnek.

A Nyíregyházi Egyetem hallgatói közül Szurovjcsák Ivett az úszóversenyeken indult, a női röplabdacsapatnak tagja Tóth Fruzsina és testvére, Dalma, ők szerda este az esélyesebb házigazda olaszok ellen játszottak a döntőbe jutásért, és kikaptak 3:0-ra, így Japánnal a bronzéremért játszhatnak.

Szikszai Róbert diszkoszvetésben indul, a Nyíregyházi Sportcentrum válogatottja kedden érkezett meg Nápolyba, hiszen csütörtökön dél­előtt indul a szám selejtezőjében.

Egy nagy hajón laknak

– Rendben megérkeztünk, remek körülmények fogadtak – kezdte érdeklődésünkre Kerekes László tanítványa. – Érdekes módon a szállásunk egy hatalmas hajón van, amelyen nem csak magyarok vannak. Szerdán délután már edzettem is a verseny helyszínén, ami a Stadio San Paolo, és a szállástól a forgalomtól függően 20–40 percnyire van. Egy hatalmas, hatvanezres stadion (a Napoli hazai pályája, ebben játszott egykoron Diego Maradona is – a szerk.). Aminek nem örültem, az az, hogy a dobókör kissé csúszós. A nevezési listán a negyedik vagyok a 64.37-es eredménnyel.

– Csütörtökön délelőtt a selejtezőben jó lenne már elsőre megdobni a szintet és délután már edzeni, hiszen a döntő szombaton lesz. Az idő kiváló, olyan harminc fok körül van. A nyíregyháziak közül Ivettel találkoztam, sajnos a röplabdázók innen nagyon messze vannak, őket nem tudom meglátogatni. Bízom benne, hogy minden összejön, és jó volna dobogóra állni – így Szikszai Róbert.

Különleges szállásuk van Robiéknak

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában