Letették az új mátészalkai szakrendelő alapkövét

Akt.:
Alapkőletétel a mátészalkai kórházban
Alapkőletétel a mátészalkai kórházban - © Fotó: Racskó Tibor
Mátészalka – A „Struktúraváltás a Szatmár-Beregi Kórházak telephelyein” elnevezésű projekt – mely kiterjed a fehérgyarmati telephelyre is – keretében hétfőn ünnepélyes keretek között helyezték el az új szakrendelő alapkövét Mátészalkán. A támogatás összege közel 2 milliárd forint.

Az új szakrendelő épületének alapkőletétele előtt fél órával még ömlött az eső, a ceremónia szónokai konferenciateremben méltatták a beruházás jelentőségét, aztán kiderült, és az időkapszula – benne a hétfői Kelet-Magyarországgal – már a fülledt melegben került a helyére.

Jelenleg a kórház három területén építkeznek. A száz ágyas pavilon épületének, a Hotel-Diagnosztika épület földszintjének és az új szakrendelő épületének bontási munkálatai száz százalékban befejeződtek február végén, azóta pedig már át is adták a munkaterületeket a kivitelezőnek, a beruházás pedig az ütemterv szerint halad. A „Struktúraváltás a Szatmár-Beregi Kórházak telephelyein” elnevezésű projekt kiterjed a fehérgyarmati telephelyre is.

– A kivitelezés két ütemben valósul meg: építésre, eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésekre kerül sor. Javulnak a betegellátás körülményei, nő a komfortérzet. Ezek a feltételek vonzóbbá tehetik a mátészalkai kórházat a pályakezdő orvosoknak, szakdolgozóknak – jegyezte meg dr. Szondi Zita főigazgató-helyettes, orvos-igazgató.

– Egy idős bácsi a lakossági fórumon azt mondta, hogy ez a fejlesztés bizonyítja: 20 év múlva is lesz kórháza Mátészalkának. S milyen igaza van! Itt otthon érzem magam, mivel 6 esztendőn át voltam humánpolitikai vezető a kórházban. Jó látni az összefogást, az együttműködést, a kivitelezők látványosan végzik a munkájukat, a dolgozók, a betegek pedig türelmesek, és remélhetőleg az év végére felépül az új szakrendelő – fűzte hozzá Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere.

KM–LTL
hirdetés