Kétszázon a célfotó döntött

A 4x400 méteren győztes stafétában Ostváth Krisztinát (balról a második) váltja a már debreceni színekben szereplő Palásti Luca (jobbra)
A 4x400 méteren győztes stafétában Ostváth Krisztinát (balról a második) váltja a már debreceni színekben szereplő Palásti Luca (jobbra) - © Fotó: Bodó Béla
Nyíregyháza – Ha nehezen is, de Bakosi Péter megőrizte évek óta meglévő hazai veretlenségét az atlétikai csapatbajnokság elődöntőjében.

Éledezik a sportág szabadtéri „változata”, egy országos bajnokságon és a csapatbajnokság elődöntőjén már túl vannak az atléták.

A Székesfehérváron rendezett korosztályos ügyességi és gátfutó csapatbajnokságon a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői a súlylökő és diszkoszvető versenyszámokat lepték el, és nem csak a mennyiségre, a minőségre is rámentek, hiszen a több pontszerző helyezés mellett Urbán Ákos és Tankó Dorina révén egy-egy ezüstérmet is szereztek.

A csapatbajnokság debreceni elődöntőjében elért nyíregyházi dobogós helyezésekről már beszámoltunk. Kiegészítésképpen csak annyit, hogy nem sok hiányzott Ónodi Dávid 200 méteres győzelméhez, hiszen századra azonos eredménnyel ért célba a győztes Baji Balázzsal, a célfotó azonban az „eredetileg” gátfutó olimpikont hozta ki győztesnek. A magasugró Bakosi Péter viszont csaknem elvesztette többéves hazai veretlenségét, végül a kevesebb kísérlet döntött a javára. Szikszai Róbert hatvan méter feletti diszkoszvető-eredménye biztatónak mondható.

A korábbi nyíregyházi atléták közül Palásti Luca immár debreceniként erősítette a DSC-SI-NYSC közös csapatát, míg Vígvári Szabolcs a nagy ellenlábas gödöllőiek színeiben tűnt fel – mindketten a továbbtanulásuk miatt váltottak egyesületet.

A nyíregyháziak teljes eredménylistája elolvasható a Kelet-Magyarország május 19-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés