Kétszemélyes ágyak helytakarékosan

Kétszemélyes ágyak helytakarékosan
Van olyan, hogy az ember vágyálmai nem találkoznak a lehetőségeivel, így jön létre a kompromisszum. Hiába vágyunk kétszemélyes ágyra, ha a helyünk korlátozott, így csak a kinyitható kanapé lehet opció.

Kinyitható vagy kihúzható?

Nem mindegy, hogy a kanapénk kinyitható vagy kihúzható, mivel mindkét típus másra jó, más a fő funkciója. A kihúzható kanapék igazából kanapé funkciót töltenek be, ezért mindennapi alvásra nem ajánlottak, inkább csak vendégágy jelleggel, időszakos alvásra. A kinyitható kanapékat ellenben mindennapos alvásra tervezték, azon túl, hogy a kanapé funkciójukat is ellátják. Mivel nem mindegy, hogy milyet választunk, mindenképp érdemes jól körülnézni, hogy hol találunk olyat, amit bátran használhatunk minden nap.

A Nonstop Bútor oldalán csak ilyen kanapékat találhatunk, mivel elkötelezett hívei az egészséges alvásnak. Talán, ami legközelebb áll a kihúzható kanapékhoz az a Jaguár kanapéjuk, de ez is két részből áll, így a mindennapi alvás ezen is igazán kényelmes, hála az erősített ortopéd rugós fekvőfelületnek.

Kinyitható kanapék

A kinyitható kanapék, mint már említettük kifejezetten alkalmasak kétszemélyes ágynak. Ezek fekvőfelülete kifejezetten úgy van kialakítva, hogy védje a gerincet és a derekat, így elkerülhető a derékfájás. Az ülőfelület általában dupla terhelésnek van kitéve, hiszen nappal azon ülünk, éjjel meg alszunk, így jogosan merül fel a kérdés, hogy milyen gyorsan megy tönkre, veszít a rugalmasságából, keménységéből. Jó hír, hogy ezek általában erre vannak kitalálva, ezáltal meg van erősítve az ülőfelület, tehát jól bírják ezt a dupla terhelést.

Azok a kanapék, amiket lehajthatós módszerrel lehet kétszemélyes ággyá alakítani, azok a leginkább mindennapi alvásra tervezett kanapék. Mivel ennél a típusnál mindkét személy egy 200 centiméter hosszú és 70-80 centi széles felületen alszik, így olyan hatást kelt, mintha sima, egyszemélyes ágyakon aludnának, amiket összetoltak. Tehát a két fekvőfelület közt egy minimális rés található. Amennyiben ezt a kis illesztést sem szeretnénk érezni, akkor javasoljuk a fedőmatrac használatát, főleg, ha van olyan hely ahová el tudjuk tenni nappalra.

Sarokkanapéból kétszemélyes ágy

Akkor praktikus a sarokkanapé vásárlása, hogy ha nagyobb a család vagy a baráti kör, ezért fontos, hogy sok ülőfelülettel rendelkezzünk. Mindez persze kevés, hogy ha éjjel nincs hol álomra hajtani a fejünket. Hogyha a fenti sarokülő egyben kétszemélyes ággyá is nyitható éjszakára, akkor nagyon szerencsések vagyunk. Nagyon fontos, hogy a sarokkanapé kiválasztásakor készüljünk fel a legfontosabb kérdésre, méghozzá, hogy milyen oldalas legyen a kanapé. Ez fontos, mert, ha nem jó irányt rendelünk, akkor már megbontja a szoba összhangját, vagy rosszabb esetben be sem fér a szobába.

Fontos, hogy odafigyelve és minden szempontot figyelembe véve válasszunk magunknak fekvőhelyet. Ha bizonytalanok vagyunk, érdemes szakértőkhöz fordulni, akik segítenek kiválasztani a számunkra megfelelő megoldást, így kérdés esetén érdemes felvenni a kapcsolatot a Nonstop Bútor munkatársaival.

– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés