Nyíregyháza hírei

2014.08.21. 11:54

Megkérdeztük: Az allergia okoz gondot a környezetedben élőknek?

– Engem szerencsére mindig is elkerült az allergia, viszont rengeteg barátom szenved a tünetektől, olyannyira, hogy sokszor már beszélni is alig tudnak a tüsszögéstől. Nagyobb figyelmet kellene szentelni az allergia elleni küzdelemnek – mondta Baranyi Róbert.

– Engem szerencsére mindig is elkerült az allergia, viszont rengeteg barátom szenved a tünetektől, olyannyira, hogy sokszor már beszélni is alig tudnak a tüsszögéstől. Nagyobb figyelmet kellene szentelni az allergia elleni küzdelemnek – mondta Baranyi Róbert. – Szerencsére sem én, sem közvetlen környezetem nem küzd az allergiás tünetekkel. Ennek ellenére egyre több embert látni az utcákon, akik éjjel-nappal a zsebkendő után nyúlnak – fogalmazott Bécsi Regina.

– Sosem voltam, és nagyon remélem, sosem leszek allergiás, mert amiket mások mesélnek, nem lehet kellemes együtt élni az állandó panaszokkal. A közelemben sincsen allergiás, szerencsésnek mondhatom a családomat – így Rácz Erik.

– Édesanyám sajnos, allergiás, és ha a parlagfűhelyzetet figyeljük, akkor a betegségtől szenvedő többi embernek sem jósolok szép jövőt. Tenni kellene a káros növény elterjedése ellen – érvelt Nagy Dániel.

 

– A lakóhelyemen sok a parlagfű, édesanyám pedig pont ettől szenved. Gyógyszerekkel enyhíthetőek a tünetek, de a legjobb az lenne, ha teljesen kiirtanák – tudtuk meg Szlávik Vivientől.

Dankó Jázmin nagymamája allergiás a pollenekre, így neki jobban oda kell figyelnie egészsége megőrzésére.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!