Kétszer is ugyanabban a folyóban

A csapatkapitány Hegedűs Tibor szerezte a kisvárdaiak szépítő találatát
A csapatkapitány Hegedűs Tibor szerezte a kisvárdaiak szépítő találatát - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A tetemes hazai előny és a kisvárdai emberhátrány ellenére a hajrában nyerhető lett volna a mérkőzés.

Másodszor is belelépett a kisvárdai futballcsapat abba a folyóba, amely Ceglédnél ered és Sopronon is keresztülfolyik. A szabolcsi legénység mindkét legutóbbi idegenbeli meccsén gólnélküli állással, elfogadható játékkal zárta az első félidőt, hogy a második játékrész elején sorra kapja a gólokat. Így alakult ki a ceglédi 1–4 után a soproni 1–3.

– Abszolút egy kalap alá vehető a két mérkőzés, mégpedig azért, mert az első gólt követően reményét vesztette a társaság – állítja Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Ez azzal lehet összefüggésben, hogy a fiúk tisztában voltak vele, nem a legjobb összetételben szereplünk, és mintha nem érezték volna magukban az erőt ahhoz, hogy megváltoztassák a meccs menetét. Ez korábban, amíg a legjobb csapatunkkal szerepelhettünk, nem volt jellemző ránk. A soproni meccsen csak addig tudtunk a tervezett taktika szerint játszani, amíg egyenlő létszámban voltunk a pályán. Utána a Sopron nyomást gyakorolt ránk, és érezhető volt, hátul előbb-utóbb hibázni fogunk. A harmadik találatot követően azonban lekerült rólunk a teher, és nem túlzok, ha azt mondom, a tetemes különbség és az emberhátrány ellenére a helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk a meccset. Sajnos azonban támadónk, Myke Ramos Bouard nagyon öncélúan futballozott, amiért meg is kapja majd büntetését. Miként a kiállított Vologyimir Kornutjak is, aki nagyon nehéz helyzetbe hozta a társait, és tettének következtében az egész őszi szezon más megítélés alá esik.

Révész Attila hozzátette, már a héten sok személyi kérdés eldőlhet, ennek jeleként már publikussá vált, hogy ki az a három játékos, akiknek a távozását már korábban is kezdeményezték: Lakatos László szerződését felbontották, Barzó Gergőt kölcsönadná a Kisvárda és távozik Tóth György is, aki ausztriai lehetőség felé kacsingat.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarország 2013. december 3-i számában.)
hirdetés