Magyarország

2011.02.27. 10:03

Bödeházai választás negyedszerre - most is elég hosszú a névjegyzék

<p>Még mindig 66-an szerepelnek a Zala megyei Bödeháza választási névjegyzékében a vasárnapi, immár negyedik alkalommal kiírt polgármester választáson - tudta meg a Független Hírügynökség. Az előző két voksolás eredményét azért kellett megsemmisíteni, mert többen jelentkeztek szavazni, mint a falu lakossága.</p>

A tavaly októberi választáskor a két polgármester-jelölt között szavazategyenlőség alakult ki, ezért újabb fordulót kellett kiírni. A faluban eredetileg 47 választópolgár lakott, a január 9-i szavazásra azonban 84-en vetették fel magukat a jegyzékbe. A választás után felmerült a gyanú, hogy sokan csak a szavazás miatt jelentkeztek be, ezért a helyi választási bizottság megsemmisítette az eredményt. Ugyanez történt a harmadik körben is, ahol még mindig 73-an szerepeltek a névjegyzékben - 64-en le is adták voksukat.

A most vasárnapi negyedik próbálkozás előtt "már csak" 66-an maradtak a listán, a két jelöltre este hétig lehet szavazni.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!