Ketten haltak meg a szörnyű balesetben Komoró közelében

Ketten haltak meg a szörnyű balesetben Komoró közelében
Nem sokkal éjfél után egy ukrán pótkocsis kamion tartott a 4-es főúton Tuzsér felől Fényeslitke irányába a 4-es főúton. Fotók csak erősebb idegzetű olvasóinknak.

Komoró  vonalát elhagyva a 327-es km szelvénynél eddig tisztázatlan okból a járműszerelvény az elsődleges információ szerint áttért a bal oldali sávba, és egy szemből érkező Ford típusú terepjárónak ütközött. A rettentő erejű ütközés és a többszörös tömegkülönbség nyomán a kamion a terepjárót az árokba nyomta, a kicsapódót pótkocsi és a keresztbe fordult és az árokba lógó vontató elzárta a forgalom elől a főutat.

Az utas a helyszínen meghalt

A terepjáróba szorult sérültek ellátásához szükség volt a műszaki mentéshez. Riasztották a kisvárdai és a záhonyi tűzoltókat, akik a kárhelyre érve feszítő vágóval nagyjából egy órás megfeszített munkával tudták lebontani a kocsi jobb oldalát. Az utason nem lehetett segíteni, ő a helyszínen életét vesztette, a sofőrt ki tudták szabadítani, de nem sokkal a kórházba szállítást követően úgy tudni ő is belehalt sérüléseibe.

A rendőrség igazságügyi műszaki szakértő bevonásával indított vizsgálatot a felelősség megállapítására. Felmerült, hogy a terepjáró haladt át előbb a terelővonalon, ezt próbálta elkerülni a kamionsofőr azzal, hogy balra kormányozta a járműszerelvényt. Az anyagi kár milliós nagyságrendű.

Hétfő reggelig helyszíneltek

Az autó utasa (egy 46 éves kisvárdai férfi) a helyszínen, a sofőr (egy 50 éves kisvárdai férfi) a kórházba szállítást követően életét vesztette. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. A helyszínelés és a műszaki mentés hétfőn reggel hat óra előtt ért véget, addig a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, a forgalmat elterelték.

– Pusztai Sándor –
hirdetés