Sport

2015.09.26. 12:45

A testnevelés tagozat négy évtizede

Nyíregyháza - Negyven esztendeje indult az első testnevelés tagozatos osztály a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban, a kezdetekre és a jubileumra is emlékeztek az iskolában.

Nyíregyháza - Negyven esztendeje indult az első testnevelés tagozatos osztály a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban, a kezdetekre és a jubileumra is emlékeztek az iskolában.

Negyven éve, hogy nincs Vasvári testnevelés tagozat nélkül és nincs testnevelés tagozat Vasvári nélkül. Négy évtizede indult be az első testnevelés tagozatos osztály a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban – a jubileumi ünnepséget szombaton tartották az iskolában.

Az ötletgazdák közül Orendi Mihály és Szalka Géza emlékezett a kezdetekre, váltották egymást a megható és megmosolyogtató történetek. Aztán jöttek az egyes generációk képviselői, nem mindenkiből lett élsportoló, de az orvosokra, a sportirányításban dolgozó egykori tanulókra éppúgy büszkék az iskolában, mint minden diákra, aki tesitagozaton vitte valamire.

Márpedig a többség megtalálta a helyét az életben, ettől van jövőképe is az intézménynek, nemcsak veretes múltja. Ahogy Kovács Ágnes igazgató mondta ünnepi beszédében: annak idején Orendi Mihályék kitalálták, hogy kell egy csapat, és büszkén jelenthetik: még most is van egy csapat.

Kétségtelen, a négy évtized leghíresebb vasvárisa az olimpiai ezüstérmes úszó, Szabó Tünde, aki immár sportért felelős államtitkárként írta meg levelét, amit fel is olvastak. Az azóta többdiplomás sportdiplomatának hamarabb volt olimpiai érme, mint érettségije – hangsúlyozta is, hogy a legfontosabb lépéseket a Vasváriban tette meg a nagybetűs élet felé.

 A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország szeptember 28-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!