Lövöldözés volt Nyíregyházán, egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsérült

Akt.:
Mindenki döbbenten áll a történtek előtt
Mindenki döbbenten áll a történtek előtt - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Lövöldözés volt szerda délután Nyíregyházán, egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsebesült, az Oros felé eső Friss utcában.

FRISSÍTÉS

Elfogták a gyilkossággal gyanúsított román orvost

Elfogták csütörtökön Kolozsváron azt a román orvost, akit a magyar rendőrség azzal gyanúsít, hogy előző nap Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette – adta hírül a román Digi 24 hírtelevízió.

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy az 1962-ben született nagyváradi férfit román idő szerint röviddel három óra után fogták el Kolozsváron a Constantin Brancusi utcában.

A férfit a kolozsvári ítélőtábla elé állítják, majd ezt követően kezdődhet el a román és a magyar hatóságok közötti együttműködés a további eljárásokról – magyarázta a szóvivő.
A magyar rendőrség kezdeményezésére a Nyíregyházi Járásbíróság európai elfogatóparancsot adott ki csütörtökön az 54 éves román férfi ellen, mivel a gyanú szerint ő lőtt rá a nyíregyházi házaspárra szerdán.

Az egyik Friss utcai családi házban történt lövöldözés nyomán egy 40 éves nő meghalt, egy 49 éves férfit pedig életveszélyes sebesüléssel vittek kórházba. A helyszínen egy 7 év körüli ikerpár is tartózkodott, ők nem sérültek meg, de sokkos állapotba kerültek.

A magyar sajtóban eddig megjelent információk szerint a gyanúsított a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház tüdőgyógyász főorvosa. Az egészségügyi intézmény honlapján olvasható információk szerint a kórházban valóban dolgozik ilyen nevű orvos.

A Facebook-profilja szerint a férfi Nagyváradon született, a helyi Emanoil Gojdu Gimnáziumban érettségizett, majd a kolozsvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (UMF) szerzett diplomát. Sátoraljaújhelyen él, a közösségi profilja szerint három gyermeke van.

Sajtóinformációk szerint szerelemféltés állhat a gyilkosság hátterében.


A fegyveres támadó szabályosan kivégezte a családi házban élőket, s egy harmadik férfit is megsebesítve elmenekült. A rendőrség egyelőre bővebbet nem nyilatkozott az ügyben, a nyomozás érdekében is későbbre ígértek friss információkat.

Kollégánk a helyszínről annyit árult el, hogy a Friss utcán mintegy húsz házas részt lezártak a rendőrök. Se ki, se be! Megy a helyszíni adatgyűjtés, az információk pontosítása.

Az utcában hiába érdeklődtünk, senki sem hallott, vagy látott semmit, hiszen a tragédia az egyik házban történt.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója lapunknak is elmondta: a Friss utcai családi házba kiérkező mentők egy halott fiatal nőt találtak, egy férfit pedig életveszélyes fejsérülésekkel a nyíregyházi traumatológiai centrumba vittek. A házban egy hét év körüli ikerpár is tartózkodott, ők azonban nem sérültek meg.

ember+Âl+ęs oroson PS1_1824A képre kattintva nyílik a galéria | Fotó: Pusztai Sándor

A közelben élők döbbenten adják egymásnak a híreket. Egy közelben lakó férfi úgy tudja, hogy egy építkezési vállalkozó és családja ősszel költözött a Friss utcába. Úgy hírlik, a középkorú házaspárnak az ikergyermekeit nem bántották. Úgy tudja, hogy a rendőrök részletes leírást adtak a vélt elkövetőről, akit természetesen forró nyomon nagy erővel keresnek.

A Kelet-Magyarország helyszínen tartózkodó újságírója szerint a 49 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, az elhunyt feleség negyven esztendős volt. A délután háromnegyed négy körül történt tragédiára úgy derült fény, hogy az egyik gyerek, egy kislány az utcára rohanva kért segítséget.

A rendőrségi is megszólalt az ügyben

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság legfrissebb közleménye szerint, a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le egy eddig ismeretlen férfi az ott lakó házaspárra.

Az asszony az őt ért lövés következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, férjét a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték. Az elkövető a cselekmény után ismeretlen helyre menekült.

A férfi beazonosítása és felkutatása folyamatban van, a megyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást.


Ilyen volna egy feltételezett gyilkos?

Akár egy Facebook oldal is sokat mondó lehet.

A Nyíregyháza külterületéhez tartozó Oroson történt gyilkosság feltételezett elkövetőjének a Facebook-oldala szerint a férfi az Emanoil Gojdu líceumban és a cluj napocai Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre, az UMF-be járt iskolába. A férfi nagyváradon született, s az utóbbi időben a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban dolgozott orvosként. Két évvel ezelőtt még kiposztolt egy szállóígét, amelyen angolul az áll: A gyenge ember bosszút forral, az erős megbocsát, a bölcs pedig meg sem sértődik. A kiposztolt képek és üzenetek tanúsága szerint a férfi családszerető ember, társasági lény, akinek rengeteg barátja van. Az egyik videófelvételén valószínűleg a 12 év körüli gyermeke látható egy síversenyen. A közétett fényképek alapján a feltételezett elkövető imádta a téli sportokat, s valószínűleg szentimentális férfi is lehet, mivel az egyik kedvence Egy asszony illata című film, amelyben Ap Pacino tangózni hív egy gyönyörű nőt.

KM


Sátoraljaújhelyen volt főorvos a Nyíregyházán gyilkoló férfi, szerelemféltés állhat a háttérben

Egy féltékeny, visszautasított orvos lehet az, aki felelős a nyíregyházi házaspár kivégzéséért. A külföldi orvos évek óta Magyarországon praktizál. A rendőrség továbbra is keresi az 54 éves román állampolgárságú férfit.
hirdetés