Kettős nyíregyházi siker az országos versenyen

Nyíregyháza – A napokban a Nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Szikszay Ákos és Leskovics Zoltán 7. b osztályos valamint Andicsku Vivien és Tóth Mikós 10. osztályos tanulóiból álló csapatai részt vettek a Budapest a Forradalmak Városa Országos Történelmi Tanulmányi Versenyen, fővárosunkban.

A verseny tematikája az 1848-49-es, valamint a 1956-os forradalom és szabadságharc történelmére alapozódott. A megmérettetés három körből állt. Az első körben szöveges feladatokra kellett választ adniuk a versenyző negyven csapatnak. A második körben szituációs feladatok megoldására került sor. Ebben először interjút kellett készíteni a haza bölcsével Deák Ferenccel, majd egy 56-os plakátozó fiatalt kellett eljárás során kihallgatni. Az utolsó körben villámkérdések következtek, ahol pontok elrablása is lehetséges volt a csapatok között.

Az összesítésben mind az általános iskolás mind a középiskolás nyíregyházi csapat saját kategóriájában első helyen végzett, és értékes nyereményekkel térhettek haza.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés