Sport

2014.12.26. 10:22

Hogy méltók a kanyári mezre!

Tiszakanyár - Koskovits György szerint a háttér rendezett, most vár a labdarúgon a sor, hogy bizonyítsanak.

Tiszakanyár - Koskovits György szerint a háttér rendezett, most vár a labdarúgon a sor, hogy bizonyítsanak.

A Tiszakanyárt az előző évadban megcsapta a kiesés szele – ha nem vigyáz, hasonló „élményben” lehet része. Mert bár a megyei első osztályú futballcsapat három győzelemmel nyitott, aztán mintha elvágták volna. A hátralévő megannyi összecsapásból mindössze kettőt tudott behúzni: főként idegenben gyűlt meg a baja a Koskovits-legénységnek, mindazonáltal az utolsó őszi fordulóban aratott ibrányi diadal még sokat érhet.

– A problémáink igazából nem ebben a szezonban jelentkeztek, már a korábban többször érzékeltettem, hogy értékesebb játékosaink elengedésével a későbbiekben gondjaink támadhatnak – taglalta Koskovits György, a Tiszakanyár edzője. – Sajnos, a távozók minőségi pótlását nem tudtuk megoldani, illetve az idő rövidsége sem a mi malmumkra hajtotta a vizet. Mert hosszú távon nem járható út, hogy fél évente gyakorlatilag új csapatot kell építeni. Valószínűleg ennek is köze van ahhoz, hogy nagyon rapszodikusan szerepeltünk: képtelenek voltunk egyenletes teljesítményt nyújtani, egy sikeres meccs után szinte mindig rossz következett. Másfelől a kishitűség miatt idegenben rendre kétgólos előnyt adtunk az ellenfeleknek, mire rádöbbentünk, hogy ettől többet kell produkálni, de akkor már rendszerint késő volt, holott nem egyszer lett volna keresnivalónk.

Tény, ami tény, a Tiszakanyár ötpontos előnye vékonynak tűnik a közvetlen veszélyzóna határán szédelgő, tizennegyedik Balkánnyal szemben, így nem véletlen, hogy Koskovits György rázós folytatással kalkulál.

– Nem akarok vészmadár lenni, de a tavasz sem ígérkezik egyszerűnek. A téli időszakban minőségi játékosok megszerzésére vajmi kevés esély, természetesen azért megpróbálunk a magunk módján erősíteni, illetve a munkamódszerekben és csapatszerkezeten is változtatni. A biztos bentmaradás a célunk, annál is inkább, mivel az egyesület múltjához a jelenlegi helyezés méltatlan. Eddig is biztosított volt a háttér, az új vezetőség munkába állásával mindez tovább stabilizálódott, most már valóban a labdarúgókon a sor, hogy bebizonyítsák, méltók a kanyári mez viselésére!

Kanyári kitekintő

A Tiszakanyár megyei első osztályú csapatának mutatói

A bajnoki állás: 11. Tiszakanyár 16 5 2 9 21–31 17

Otthon: 9 4 1 4 14–19 13

Idegenben: 7 1 1 5 7–12 4

A házi góllövőlista. 3 gól: Barzó G., Gráf L., Pócsi B. 2 gól: Gombkötő S., Oláh L., Terék Z. 1 gól: Ablonczy D., Babják Cs., Bagin S., Kupás Z.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!