Kevesebb a munkanélküli mint egy évvel korábban

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A héten publikálta a KSH a 2016. augusztusi-októberi foglalkoztatottsági adatokat.

Ez alapján az említett időszakban 3,2%-kal, pontosan 138 000 fővel több (4 404 000 fő) volt a foglalkoztatottak száma mint egy évvel korábban.

Folytasd az olvasást ide kattintva.


KSH: nőtt az átlagos életszínvonal Magyarországon

Javult a háztartások jövedelmi helyzete és nőtt az átlagos életszínvonal Magyarországon, tavaly mintegy 4,7 százalékkal emelkedett a reáljövedelem és a legszegényebbek jövedelme nőtt leginkább, 5-6 százalékkal az előző évhez képest – egyebek közt ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) A háztartások életszínvonala, 2015 című kiadványából.

KSH: tovább csökkent a munkanélküliség kora ősszel

Tovább csökkent a munkanélküliség az augusztus-októberi három hónapban: 4,7 százalék volt az egy hónappal korábbi 4,9 százalék után. A munkanélküliek száma egy év alatt 71 ezerrel 219 ezerre csökkent a 15-74 éves korosztályban – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal.

KSH: szeptemberben is folytatódott a keresetek szilárd emelkedése

Szeptemberben a bruttó átlagkereset 257 900 forint volt, 6,7 százalékkal nőtt, miközben a nettó átlagkereset a személyi jövedelemadó-szabályok változása miatt 8,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
hirdetés