Kevesebb a vízzel borított terület

Cikk 29 / 92 Fahéjvirágom a kávém habján Ön miképpen vélekedik a nemzetközi nőnapról? Főként mezőgazdasági területek állnak még víz alatt
Cikk 29 / 92 Fahéjvirágom a kávém habján Ön miképpen vélekedik a nemzetközi nőnapról? Főként mezőgazdasági területek állnak még víz alatt - © Fotó: KM-Archív
Nyíregyháza – Hat szivattyútelep az elmúlt napokban átlagosan 360 ezer köbméter belvizet emelt át.

Az év első heteiben kialakult időjárási helyzet miatt február 8-án elsőfokú, majd pár nappal később másodfokú készültség elrendelése vált szükségessé Felső-Szabolcs alsó belvízvédelmi szakaszán. Február végén a szóban forgó terület középső szakaszán is elrendelték a másodfokú készültséget.

A jelenlegi helyzetről: a készültségben lévő belvízvédelmi szakaszon az elöntött területek nagysága több mint 850 hektár, mely többnyire mezőgazdasági terület. A FETIVIZIG egyéb, készültségen kívüli területein az elöntés nagysága 2973 hektár, míg az összes elöntött terület nagysága meghaladja a 3800 hektárt, melynek nagy része szántó és rét, illetve legelő.

Hat szivattyútelep az elmúlt napokban átlagosan 360 ezer köbméter belvizet emelt át, a készültség kezdete óta átemelt vízmennyiség a 2,7 millió köbmétert is meghaladja. Az intézkedések hatására az elöntött területek nagysága csökkent, a csatornákban a vízszintek a mértékadó szintek alá apadtak – ad aktuális helyzetjelentést a FETIVIZIG honlapja.

KM

Címkék: ,hirdetés