Kevesebb egyéni hiba kell

A magyar labdarúgó-válogatott szombat este a Puskás Ferenc stadionban fogadja Törökország csapatát a 2008-as svájci-osztrák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjében.

A győztes továbbra is lépést tart a csoport élmezőnyével. A magyar válogatott számára különösen fontos lenne egy jó ellenféllel szembeni eredményes teljesítmény, mert önbizalmat adhat a selejtezők további mérkőzéseire. A törökök viszont, nem titkolják: három pontért jöttek.

A jó eredményhez elengedhetetlen, hogy a norvégok elleni találkozón látott egyéni hibákat kiküszöbölje Bozsik Péter csapata. A szövetségi kapitány szerint, ha minden játékosa tudásának a 95 százalékát hozza, akkor nagyon jó 90 perc elé nézünk. A hét elején kialakított keretben biztosan nem lesz ott a DVSC brazil származású játékosa, Leandro, és Sebők Vilmos sem. A brazil balhátvéd a Tatabánya elleni edzőmérkőzésen szenvedett bokasérülést, Sebők Vilmost pedig a térdséülése akadályozza a játékban. Várhatóan mind a ketten ott lehetnek a Málta elleni, szerdai találkozón.

Fatih Terim, a törökök szövetségi kapitánya péntek esti sajtótájékoztatóján elmondta, csak a győzelemre koncentrálnak, és bár náluk is vannak kisebb egészségi problémák, nincs kétsége a három pont megszerzésében.

Európa-bajnoki selejtező, C-csoport:

Magyarország – Törökország
Szombat, 19.45, Puskás Ferenc stadion
Vezeti: Alain Hammer (luxemburgi)

A várható összeállítások

Magyarország: Király – Fehér Cs., Éger, Juhász, Vanczák – Tóth B., Dárdai, Huszti, Halmosi – Gera, Torghelle

Törökország: Rüstü – Sabri, Can, Gökhan, Ibrahim, Üzülmez – Gökdeniz, Mehmet Aurelio, Hamit Altintop, Arda – Hakan Sükür, Tuncay

A C-csoport állása, 2 forduló után:

1. Norvégia 6 (pont) / 2 mérkőzés
2. Bosznia-Hervegovina 3 / 2 (gólkülönbség: 6-5)
3. Magyarország 3 / 2 (gk: 4-5)
4. Törökország 3 / 1 (gk: 2-0)
5. Görögország 3 / 1 (gk:1-0)
6. Moldova 0 / 2 (gk: 0-3)
7. Málta 0 / 2 (gk: 2-7)

A csoportból az első és a második helyezett csapat jut ki a 2008-as svájci-osztrák közös rendezésű kontinensviadalra.
hirdetés