Kezdenek a kosarasok; futsalcsapat alakult Nyíregyházán

Kezdenek a kosarasok; futsalcsapat alakult Nyíregyházán
Nyíregyháza – Kedd reggel tartalmas sajtótájékoztatót tartott a Nyíregyházi Sportcentrum, minek keretein belül két sportágról volt szó.

„Első napirendi pontként” Sitku Ernő, a Nyíregyházi Sportcentrum élsportigazgatója és Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője köszöntötte a nyáron utánpótlás Európa-bajnokságon részt vett kosárlabdázókat: Fazekas Csaba az U20-as nemzeti csapatban, Sitku Márton az U18-as együttesben szerepelt.

A téma továbbra is még a kosárlabda maradt, a felnőtt gárda ugyanis csütörtökön 18 órakor hazai pályán kezdi meg a NB I/B-s bajnokságot, a Kék Cápák a Honvéd ellen próbálják meg sikerrel indítani a szezont. A nyíregyházi csapat több mint hathetes felkészülésen van túl, hét edzőmeccset játszott és Tóth Gergely, valamint Bazsó Brúnó személyében két játékossal erősített. A légióshely betöltése továbbra sincs megoldva, Siska János elmondása szerint az első bajnokiig már valószínűleg nem is lesz. A hangsúly továbbra is azon van, hogy kiemelkedő legyen a külföldi játékos, akit igazol a klub. A célokat egyelőre nehéz meghatározni, a vezetők azonban egyértelműsítették, hogy az élmezőnyben szeretnének végezni.

Egy csapat megalakulásáról is szó volt, ugyanis Blue Sharks Futsal néven futsalcsapat indul Nyíregyházán. Három edzőmeccsen van túl a gárda, Székely János edző elmondása szerint a legutóbbin már látszott, hogy milyen játékra lehet képes az együttes. A keret átlagéletkora 23 év, a legtöbb játékos saját nevelésű, de vannak érkezők az élvonalból és az NB II.-ből is. A felnőttek a tizenkét csapatos NB III.-ban, az U19-esek egy Hajdú-Bihar megyei bajnokságban indulnak.
hirdetés