Kezdődik a tavaszi gyermekvasutas kurzus

Jelenleg mintegy ötszázötven gyermekvasutas rendelkezik a szükséges vizsgával
Jelenleg mintegy ötszázötven gyermekvasutas rendelkezik a szükséges vizsgával - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Nemsokára, egészen pontosan február 3-án indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyama.

Az érdeklődő iskolások már regisztrálhatnak a www.gyermekvasut.hu weboldalon keresztül. A négyhónapos képzést követően a gyerekek a nyáron állhatnak először szolgálatba. A képzés során a tanulókat felkészítik a gyermekvasutas szolgálatokra és a kisvasutas életre. A leendő gyermekvasutasok heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában.

Hozzájárulás szükséges

A tanfolyamra azok jelentkezhetnek, akik az általános iskola 4–6. osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba járnak, valamint a tanulmányi átlaguk legalább négyes; a gyermekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas szolgálatra; továbbá a szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük hozzájárul a jelentkezéshez. A felvétel jelentkezési sorrendben történik. Aki nem jut be a tavaszi tanfolyamra, az októberben induló őszi képzéssel próbálkozhat legközelebb.

KM
hirdetés