Kézilabda olimpiai selejtező – Nyilatkozatok

Göteborg, 2012. április 7., szombat (MTI) – Nyilatkozatok a Magyarország-Brazília férfi kézilabda olimpiai selejtezőt követően.

Mocsai Lajos, magyar szövetségi kapitány:

“Nagyon rossz, kellemetlen a brazil csapat ellen játszani, főleg a szokatlan védekezése miatt. Ahogy kielemeztük a brazilok pénteki mérkőzését, láttuk, hogy kapitányuk mindenkinek 15-20 perc játékidőt adott, vagyis próbált tartalékolni ellenünk. Nekünk erre nem volt módunk a macedónok elleni presztízscsata miatt. A meccset sokáig kézben tartottuk, hol a nagy lövőink játszottak, hol egy mozgékonyabb szerkezetű egység állt fel. Azonban a végén fontos pillanatokban több ziccert kihagytunk, ellenünk két kiállítást ítéltek, így felhoztuk a brazilokat. Ha ez nem lett volna, akkor előbb eldőlt volna a mérkőzés.”

Javier Cuesta, a brazilok spanyol szövetségi kapitánya:

“Gratulálok a magyaroknak a győzelemhez. Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, megnehezítettük a jobb ellenfél dolgát. Keményen harcoltunk, hogy mi jussunk ki az olimpiára. Fokozatosan fejlődünk, és reméljük, jövőre még jobbak leszünk.”

Zubai Szabolcs:

“A brazilok nagyon kulturált, érett kézilabdát játszanak. Tudtuk, hogy a hatos falon kívül bármilyen formációban tudnak védekezni. A sok kihagyott ziccerünk megbosszulta magát, ezért volt izgalmas a vége. A végére Krivóval (Krivokapic) gólpasszt beszéltünk meg, így sikerült, hogy a brazil kapuson át adott nekem labdát. Még jó, hogy belőttem!”

Iváncsik Gergő:

“Sajnos, nem volt olyan hangulat, mint pénteken, de legalább sikerült felpörögni, és fel tudtuk venni a harcot a brazilok nyitott védekezése ellen. Kár, hogy sok ziccert kihagytunk, ebben sajnos élen jártam.”

Lékai Máté:

“Ez a brazil csapat sokkal jobb, mint amelyiket a tavalyi vb-n legyőztünk. Nehéz ellenük jól játszani, főleg a kellemetlen védekezés miatt. A meccset 50-55 percen át uraltuk, utána kihagytunk sok százszázalékos ziccert, és ezzel felhoztuk őket.”
hirdetés