Kézilabdás csemege a Főnixben!

DVSC női kézilabda - archív
DVSC női kézilabda - archív
Pazar program szombatra: 15.30: Magyarorság B–Algéria; 18.00: Magyarország–Németország.

Két válogatott mérkőzést is megtekinthetnek a hajdúsági sportbarátok szombaton a debreceni Főnix Csarnokban, ahol az estébe nyúló kézilabdás program már délután 15.30-kor elkezdődik.

A Főnix küzdőterét először Magyarország B válogatottja és Algéria csapata foglalja el. A két alakulat összecsapása igencsak érdekesnek ígérkezik. A magyarok B csapata, melyben a fiatal tehetségek, a jövő reménységei – köztük a debreceni Rédei István és Tarnavölgyi Gergely – kapnak bizonyítási lehetőséget, az észak-afrikai válogatott ellen küzd a magyar–német találkozó előmérkőzéseként. Az algériaiak meglehetősen jó játékerőt képviselnek. A DKSE-rajongók bizonyára emlékeznek a nyári tornára, amikor az algériai bajnokcsapat első helyen végzett a házigazdák, a román bajnok és egy szerb csapat előtt. Erre a klubcsapatra épülő válogatott minden bizonnyal feladja majd a leckét a fiataljainknak, akiknek bizony nagy szükségük lesz a közönség buzdítására.

Apropó, közönség! A kézilabdás szombatra rendkívül olcsón kínálják a belépőket, éppen azért, hogy ne a pénztárcák vastagságán múljon a bejutás. A felnőttek 1000, a diákok pedig 500 forintért tekinthetik meg a két összecsapást. Csoportos kedvezményre is lehetőséget biztosítanak a szervezők: 18 gyerek és két kísérő mindössze 6000 forintért (300 Ft/fő) válhat jegyet a két nemzetközi mérkőzést.

Az est fénypontja a magyar–német csata lesz (18 óra). A két válogatott a világbajnoki felkészülés jegyében méri össze tudását, s miután mindkét gárda a világ élvonalához tartozik, fergeteges ütközetre és magas színvonalú, látványos játékra van kilátás. A magyarok és a németek is a legerősebb csapattal érkeznek a cívisvárosba, így sztárok egész sorát láthatja a hajdúsági közönség.

Skaliczki László szövetségi kapitány a Naplónak nyilatkozva kifejtette: csapatának remek erőfelmérő a január 19-én kezdődő világbajnokság házigazdája elleni mérkőzés, és a válogatott minden tagjának megtiszteltetés a debreceni közönség előtt játszani. Ismerve a német mentalitást, biztosak lehetünk benne, hogy a rivális óriási becsvággyal lép pályára a Főnixben.

A potom áron kínált belépőket szombaton már csak Főnix Csarnok pénztáraiban árulják.

BeA
hirdetés