Kézműves és lovas hétvége volt Tiszavasváriban

Kézműves és lovas hétvége volt Tiszavasváriban
A szeptember utolsó hétvégéjén rendezték meg a hagyományos II. Szentmihályi Kézműves és Lovas hétvégét Tiszavasváriban.

A kétnapos rendezvény szombaton a megszokott helyszínen a Vasvári Pál Múzeumban, a Múzeumkertben valamint a Szentmihály téren kezdődött. A nap folyamán kézműves mesterek bemutatója valamint népművészeti vásár várta az érdeklődőket a Szentmihály téren. A Múzeumban borászati kiállítás, a Múzeumkertben játszóház és kemencében sült finomságokat kóstolhattak a kíváncsiskodók.

Fölázott a lovas pálya

Kora délután a vasárnapi lovas esemény felvezetéseként nagyszabású lovas felvonulással (30 hátas lóval,12 fogattal) folytatódott a program. Az estét a Casting és a Budafolk Band együttesek koncertje zárta. A szombati esemény a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Múzeumok Igazgatósága a Vasvári Pál Múzeuma által a Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP 3.2.11/10-1) elnyert Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek nyitó rendezvénye volt.

Míg a rendezvény első napján kegyeibe fogadta az időjárás fesztiválozókat addig vasárnap, eső és mély talaj nehezítette a Pampuch tanyára érkező versenyzőket. A meghirdetetett versenyszámok közül csak a 2-es fogatok akadály hajtását és a lovas ügyességi versenyt tudták megrendezni a szervezők. A sok esőtől felázott  pálya alkalmatlansága miatt idén elmaradt a Szentmihályi  Vágta és a díjugratás is.

Vasvári Pál Múzeum 
hirdetés