Kézművesek jubileuma a pásztorok napján Nádudvaron

Kézművesek jubileuma a pásztorok napján Nádudvaron
Nádudvar – Szent György napja környékén ünnepelnek a pásztorok, amit Nádudvaron még megfejelnek a mesterséghez is kapcsolható kézművesség népszerűsítésével.

Idén ezen a hétvégén különös jelentőséget ad a rendezvénynek, hogy a népi kismesterségek szakiskolája éppen 20 esztendeje jött létre. Azóta csaknem 700-an végeztek az országban egyedülálló intézményben, közülük már szombaton délelőtt sokan visszatértek a jól ismert műhelyekbe, ahol a jelenlegi diákokkal együtt gyakorolták a mesterségbeli fogásokat.

A délutáni program, melynek első felvonása a munkáikból rendezett tárlat volt a művelődési központban, már szépen felöltözve találta őket, hiszen a nap többi részében már magukat ünneplik nosztalgiázással, emlékek felelevenítésével, majd batyus bállal és táncházzal.

A tényleges pásztornap vasárnap fogadja a vendégeket a sportpályán, bár két pásztorcsalád életébe már szombaton betekinthettek az érdeklődők. Vasárnap a programban a főzés, a pásztor ételek kapják a főhangsúlyt, lesz verseny is belőle, és természetesen nem hiányozhatnak majd az ügyességi számok, valamint a kultúrműsor sem.
hirdetés