Kézzel feszítette fel a busz ajtaját, beleköpött a sofőr sapkájába

Akt.:
Kézzel feszítette fel a busz ajtaját, beleköpött a sofőr sapkájába
© Forrás: Bloemfontein Courant
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. október 12-én közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban elrendelte B. R. gyanúsított letartóztatását.


A nyomozás adatai szerint a gyanúsított – erősen ittas állapotban – 2018. október 9-én egy szabolcsi község vasútállomásán fel akart szállni egy autóbuszra. A busz vezetője az alsó lépcsőn imbolygó gyanúsítottat felszólította arra, hogy döntse el, hogy fel- vagy le akar szállni a buszról. Erre a gyanúsított szidalmazni kezdte a buszsofőrt, és leszállt a lépcsőről. A busz vezetője bezárta a jármű ajtaját, amit a gyanúsított két kézzel szétfeszített, felszállt a buszra, odalépett a vezetőfülkéhez. Leütötte a buszsofőr sapkáját, majd felvette a földről, beleköpött és elhajította. Ezután ököllel állon ütötte a sofőrt, majd mellkasánál fogva ellökte. Ezt követően a vezetőfülkét kezdte el ütni, rugdosni. A sértett orvosilag igazolható sérüléseket nem szenvedett el.

A gyanúsított többször volt büntetve, legutóbb 2018. áprilisában garázdaság miatt közérdekű munkára ítélte a bíróság.

A bíróság álláspontja szerint – előéletére figyelemmel – megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A végzés végleges.

– Nyíregyházi Törvényszék –
hirdetés