Ki a széllel, ki a tűzzel játszott

Pálvölgyi Balázs
Pálvölgyi Balázs
Miként egy éve, ismét élesedik a versenyfutás a kisvárdai és a nyírbátori futballcsapat között.

Csakúgy, mint tavaly most is ragaszkodik egymáshoz a Várda SE és a Nyírbátori FC, csakhogy a két csapat immár nem a megyei I. osztályban, hanem az NB III-ban fut versenyt a bajnoki címért. A felek pontszáma a 16. forduló után egyenlítődött ki, három játéknappal ezelőtt a kisvárdaiak álltak az élre, az elmúlt két hétvégén pedig az volt aforgatókönyv, hogy szombati győzelmével a Nyírbátor került lépéselőnybe, amit a Várda vasárnap rendre eltünetett.

A két csapat a 19. fordulóban a közvetlen riválisok közül kapott ellenfelet, és élt az eséllyel: a Nyírbátor a Cigándot verte 2–1-re, a Várda SE 0–2-es félidő után, a 92. percben elért góllal a Hajdúszoboszlót 3–2-re. A bátori Pálvölgyi Balázs és a kisvárdai Spekker Tamás nemcsak a mostani versenyfutásnak főszereplője, hanem a tavalyiból is kivette a részét, így van összehasonlítási alapjuk.

Fordítási hadművelet

– A szél határozta meg a Cigánd elleni meccsünket, az első félidőben bennünket, a másodikban az ellenfelet segítve – mondta Pálvölgyi Balázs, aki most is betalált, így már 20 találatnál tart, messze túlteljesítve a gólszerzés szempontjából eddigi legjobb, tavalyi évét, amikor 14-ig jutott a megye egyben. – A kedvezményezett csapatnak mindig veszélyesek voltak a szöglet- és szabadrúgásai, a vezetést is ilyen módon szereztük meg Nagy Dávid révén egy kipattanó labdából. Azért széllel szemben is eljutottunk az ellenfél kapujáig, így sikerült növelnem az előnyt, a végére pedig megőriztünk egyet belőle. Vasárnap ott voltam Kisvárdán, ahol az igazat megvallva számunkra megfelelőbb lett volna a kettő kettes végeredmény, de ezzel kár foglalkozni. A tavalyinál is élesebb lehet a két csapat közötti versenyfutás, el tudom képzelni, hogy a bajnoki hajrában egymás ellen döntünk az elsőség kérdéséről. Addig azonban csakis a következő, tiszalöki mérkőzés foglalkoztat bennünket, nem akarunk abba a hibába esni, mint ősszel, amikor a cigándi győzelmünket követően váratlanul pontot vesztettünk. Most is nehéz meccsre számítunk, de csak a győzelem lehet számunkra az elfogadható.

Spekker Tamás góllal ugyan nem vette ki a részét a Szoboszló elleni „fordítási hadműveletből”, de a jól játszó kisvárdai csapat legjobbjai közé tartozott. Az éllovassal nem először fordul elő, hogy kicentizi a végét: az Ibrány ellen a 87. percben született meg a győztes gól, Tiszakanyáron úgy lett 4–1-es győzelem a vége, hogy húsz perccel a vége előtt még 1–1 volt az állás, vasárnap pedig a szünetben még 2–0-ra, a 85. percben még 2–1-re vezetett a Szoboszló, a győztes gólt pedig a hosszabbításban érte el a csapat.

“Tavaly mi lettünk a győztesek”

– Játszunk a tűzzel – mondta Spekker Tamás, aki ha éppen nem dönt el egy meccset két gólpasszal, akkor hivatásos tűzoltó –, de olyan egységesek vagyunk, hogy a végén is el tudjuk dönteni a meccseket. Akkor sem játszottunk rosszul, amikor kétgólos hátrányban voltunk, de az elkerülhető gólokkal megnehezítettük a magunk dolgát. A szünetben a döntetlent is aláírtam volna, de szerencsére az egyenlítés után sem álltunk le, és siker koronázta az erőfeszítéseinket. Megint a Nyírbátorral futunk versenyt, tavaly mi lettünk a győztesek, remélem, így lesz ez idén is. Egy dolgot nem tudok elképzelni, hogy a huszonhetedik fordulóban a két csapat egymás elleni meccsén dőljön el az elsőség sorsa. Érzésem szerint az fog dönteni, hogy addig vagy azok után ki botlik kevesebbet.

Azért a Várda SE–Nyírbátori FC meccs május 27-i dátumát nem árt jó előre bejelölni a naptárban…
hirdetés