Ki az a Venom?

Akt.:
Tom Hardy közel érzi magához karakterét
Tom Hardy közel érzi magához karakterét - © Fotó: Marvel Magyarország
Debrecen – Elstartolt a mozikban a Marvel-moziuniverzum legújabb tagjának bemutatkozó filmje, a Venom.

Reményekkel telve és izgatottan álltam sorba a 3D-s mozijegyért, várva, mivel kecsegtet a legfrissebb (gonosz?) karakter. Felcsillant a szemem, amikor az Eddie Brockot játszó Tom Hardy elvállalt egy „szuperhős” szerepet, hiszen a Dunkirk vagy A visszatérő után egy teljesen más oldaláról ismerhetjük meg a színészt. (Bár a Legenda című filmben már kipróbálhatta magát két ellentétes karakter megformálásában.) Személy szerint örülök, hogy nem egy újabb rossz fiút, vagy halálra ítéltet alakít, hanem megmutatkozik egy macsó, hős szerelmes, vagány motoros szerepében. Olvastam a napokban, hogy azt nyilatkozta, ez áll legközelebb a személyiségéhez.

A 112 perces mozi nagyjából 70 százaléka éjszaka játszódik. A film elején megtudjuk, hogy az űrben kutató dúsgazdag fiatal egyik csapata lezuhan, s a magukkal hozott szimbióták közül egy sikeresen „megszökik”. Hogy miként? Annyit elöljáróban, hogy azt hittem, másik filmre váltottam jegyet, és egy rossz horrort nézek.

Aztán ugrunk egyet, és hirtelen San Franciscoban találjuk magunkat, ahol megismerhetjük Eddie-t a televíziós riportert, aki – mint pár utalásából megtudjuk – gyerekkorában nem mindig járt a helyes úton. Jelenleg viszont a Golden Globe-díjas színésznő, Michelle Williams alakította ügyvéd menyasszonyával készülnek a nagy napra. Majd a film kezdetétől számítva közel 30 perc után értjük meg, hogy Venom hogyan kerül Eddie testébe. A film végig a székhez tapasztott és kíváncsian vártam, mi lesz a következő jelenet. No és, hogy végül gonosz lesz a jóból vagy fordítva?!

A mozi 16-os karikája teljesen indokolt, mert sokszor vulgáris stílusban nyilvánul meg a főszereplő, ám, ami meglepett, vérből és gyilkolásból nem látunk semmit. A 3D-ről szólva: semmit nem adott pluszban. Annyit még megsúgok, hogy érdemes végig, a stáblista lejátszását követően is a székben maradni!

– Nagy Dóra –


apaca2_
A horror műfajának szerelmesei ismét örülhetnek, ugyanis megérkezett hazánkba a Démonok között (The Conjuring) univerzum legfrissebb tagja, Az apáca. A filmnek hatalmas reklámot csináltak, és nem csak a tengerentúlon, hazánkban is ott ékeskedik az életnagyságú ijesztő apácabábu a Szent István Bazili...
hirdetés