Ki így, ki úgy

Ki így, ki úgy
© Illusztráció: abcnewspapers.com
Jól tudom, hogy a Facebook nem reprezentatív társadalmi minta, a posztok mindenesetre sokat elárulnak arról, hogy az emberek hol és hogyan töltötték a „nyuszis” hosszú hétvégét, beleértve az égből pottyant, a kizárólag vallási szempontból igazolható nagypénteket is. Palicz István jegyzete.


A virtuális gyors vizit alapján az én ismerőseim nagy része nem a templomban, hanem a számítógép előtt ült, vagy okostelefonján keresztül adott hírt arról, éppen merre jár, mit csinál. Volt, aki az ínycsiklandozó ünnepi menüt fotózta le és osztotta meg, amivel gyermekeit, unokáit fogadta. De „rám köszönt” a neten olyan életkép is vasárnap este, amin csupa kiürült pálinkás, sörös és boros üveg volt látható, az alábbi szívszorító segélykiáltással: „Jó a buli, de elfogyott a pia, mi van nyitva még ilyenkor? Szomjan döglünk!” Némelyek ontották magukból a humoros locsolóverseket, mások jobbnál jobb kirándulóhelyekről küldtek szelfit, jelezve: jól érezzük magunkat itt, szóval nem vagyunk otthon…

Hogy kik csinálták jól? Szerintem mindenki, aki (feltételezve, hogy nem vegyült munka vagy kényszerpihenő a szabadnapokba) azt kapta, amire vágyott.

Palicz István
hirdetés