Ki kell várni a sorukat

Ki kell várni a sorukat
Mátészalka – Nincs baj, Marius Botánnak már csak a győzelem hiányzik a mátészalkai kispadon.


A halasztások miatt alapjaiban borult a Mátészalka programja. A megyei első osztályú futballcsapat előbb a Nagyecsed elleni hazai meccset volt kénytelen elodázni, majd legutóbb a kótaji túra is kútba esett. Mindannyiszor a cudar idő babrált ki a szatmáriakkal (no meg a „túloldallal”…), így viszont már egészen biztosan lesz két hétközi fellépése a szatmáriaknak. Annak az együttesnek, amely a télen „igazolt” Marius Botan irányításával feszült neki a tavaszi idénynek. A szakvezető Rakamazon vereséggel debütált, míg otthon „fiai” pontot fogtak a tabellán jócskán előttük járó Mándokkal szemben. Jócskán, elvégre a Szalka a tizennegyedik helyen állomásozik, ami nem éppen életbiztosítás. Sőt, jelen pillanatban vastagon a kiesőzónában tanyázik, bár nem árt hangsúlyozni, az elmaradt összecsapások következtében meglehetősen keszekusza a szituáció – időbe telik, mire igazából kiegyenesedi a táblázat.

– Sajnálom, hogy a hét végén nem tudtunk játszani, mert az edzéseken jól húztak a srácok, nagyon oda tették magukat, bizakodva vártuk a meccset, de jó döntés született – utalt a kedvezőtlen körülmények okán meghiúsult idegenbeli turnéra Marius Botan. – Nincs mit tenni, az időjárásra nem lehetünk befolyással, ki kell várnunk a sorunkat. Ezzel együtt nagyon sűrű kezd összesűrűsödni a mezőny hátul, így a Dombrád elleni következő, ráadásul hazai meccs rendkívül fontos lesz.

Naná, hisz a tizenötödik Dombrád szombaton még pályára tudott lépni, mi több, legyűrte az ugyancsak a megkapaszkodásért hajtó Rakamazt. Ennek egyenes következményeként a Tisza-partiak csupán egyetlen árva ponttal szorulnak a Szalka mögé, miközben a Rakamaz éppen ennyivel előzi a Botan-alakulatot. Mindez fényesen alátámasztja az edző fenti szavait.

– Jól érzem magam Mátészalkán, tapasztalom a játékosok elszántságát, a megfelelő hozzáállást – jelezte Marius Botan, aki vágyának is hangot adott. Nincs baj, most már csak a győzelem hiányzik. Azt mondjuk jelen pillanatban nem tudom megmondani, hogy a télies körülmények miatt a héten miként készülünk majd, de valahogy megoldjuk.

KT
hirdetés