Ki-ki fut a pénze után; de meddig?

Ki-ki fut a pénze után; de meddig?
Bihartorda, Debrecen – Módos Imre, a bihartordai Módos Farm Kft. tulajdonosa tavaly két hetet, idén viszont majdnem két hónapot várt arra, hogy a feldolgozó kifizesse az általa leadott meggyet. Ráadásul a gazdának ma mit kell látnia?

 Azt, hogy a tőle nyáron kilónként 55-60 forintért átvett meggyből készült befőttet akciósan 220 forintért árulják a boltban. Ráadásul egy kiló gyümölcsből három üveg befőtt készíthető.

A bihartordai gazdálkodó ezzel a hatvan napos várakozási idővel tulajdonképpen még szerencsésnek is érezheti magát, hiszen Magyarországon az öt évvel ezelőtti 35 nap helyett ma már átlagosan 165 nap a tényleges fizetési idő a cégek esetében.

A Coface csoport elemzői szerint a számla keltétől annak kifizetéséig terjedő időszak az idén tovább emelkedik, ami fokozza a csődveszélyt, és hozzájárulhat a máris tapasztalható csődhullám erősödéséhez.

Hazánkban nagyjából 2003 óta figyelhető meg a fizetési morál fokozatos romlása, az idei harmadik negyedévben azonban drasztikusan romlott ezen a téren a fegyelem.
hirdetés