Ki korán kel, akár aranyat is lelhet

Váczi Sándor edző nyugalmat áraszt, miközben a nyírbátori kispadon helyet foglalók nem ülnek a babárjaikon
Váczi Sándor edző nyugalmat áraszt, miközben a nyírbátori kispadon helyet foglalók nem ülnek a babárjaikon - © Fotó: tudósítónktól
Nyírbátor – A nyírbátoriak veretlenségük megőrzésére törekednek – akkor már nagy „baj” nem lehet…

A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportjában valamennyi együttes elhasalt legalább egyszer – a Nyírbátor kivételével. Váczi Sándor legénysége a debreceni, majd a miskolci partiját is döntetlenre adta, egyébként kilenc győzelmet húzott be. Aki azt gondolná, eme eredménysor garantált első helyet ér, nos az mellétrafált. A veretlen bátoriak a Kisvárda mögé szorultak a tabellán, mégpedig a rosszabb gólkülönbség (nüansznyi, egyetlen találat alakította ki a sorrendet…) következményeként.

– Nagy volt a játékosmozgás a nyáron, méghozzá annak érdekében, hogy az elnökség által meghatározott célt, az első három hely valamelyikét meg tudjuk szerezni – mélyedt el a témában Váczi Sándor, a VKK Nyírbátor trénere. – Főleg az előző idényben szembeötlő problémákat próbáltuk megoldani a hiányposztokra történt igazolásokkal. Korán, már július közepén elkezdtük a felkészülést: több tornán vettünk részt, miközben csak a NB I-es és NB I B-s csapattal játszottunk edzőmeccseket. A Magyar Kupában a második vonalban bajnokesélyesnek számító Egerrel szemben tisztességesen helytálltunk. Az őszi szerepléssel elégedett vagyok: DEAC ellen időntúli hétméteres miatt vesztettünk pontot, Miskolcon pedig nyolc másodperccel a vége előtt, kettős emberhátrányban kapott góllal hiúsult meg a győzelem. Ezen a mérkőzésen kicsivel többet kellett volna tenni a sikerért, mást nem akarok ezzel kapcsolatban mondani…

Noha a szakvezető nem említette, egyértelműnek tetszik, hogy két gárda belügye lesz a bajnoki címért dúló csata. A bátoriak ősszel legyűrték az élen tanyázó Kisvárdát, a „visszavágó” alighanem roppant izgalmas lesz.

– Szeretnénk a veretlenséget megőrizni, hogy ez mire lesz elég, azt majd meglátjuk – fogalmazott Váczi Sándor. – Nem hiszem, hogy a Kisvárda elleni idegenbeli meccsre kell kiélezni a szezont, ezen kívül van még tíz meccs, köztük nehéznek ígérkező feladatok. Az őszi eredmények bizonyították, hogy a keret alkalmas az elképzelések megvalósítására, talán egy poszton érkezhet erősítés. A védőmunkánk, szerintem ezen a szintem jó, a felállt védelemmel szemben tapasztalt támadójátékon viszont javítani szükséges.

– KM-KT –
hirdetés