Ki látja el most a rektori teendőket?

Dr. Onder Csaba maga is kérte felmentését
Dr. Onder Csaba maga is kérte felmentését - © Fotó: KM
Nyíregyháza – Ahogy arról már beszámoltunk, a Nyíregyházi Egyetem november 15-ei ülésén a szenátus kezdeményezte dr. Onder Csaba visszahívását.

A tavaly októberben megválasztott rektor kérdésünkre elmondta: ő maga is kérte a felmentését a szaktárca államtitkárától, dr. Palkovics Lászlótól. Döntését a közte és a szenátus között fennálló feloldhatatlan szakmai ellentétekkel indokolta. Több olvasónk is megkérdezte: ki látja el most a rektori teendőket?

Az intézmény Igazgatási és Humánpolitikai Központja (IHK) lapunkkal közölte: a törvény értelmében a fenntartó, azaz az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkára a rektor felmentésére vonatkozó javaslatát elküldi a köztársasági elnöknek. A felmentésről szóló határozatot a Magyar Közlönyben hirdetik ki – ennek pontos időpontjáról az egyetem bővebb információval nem rendelkezik. A humánpolitikai központ azt írta: a Nyíregyházi Egyetemen a rektori tisztséget jelenleg is dr. Onder Csaba főiskolai tanár tölti be.

A fenntartó pályázatot ír ki a rektori pozíció betöltésére; a felsőoktatási intézményt és a szenátust az új rektor megválasztásáig a helyettesítésre jogosult rektorhelyettes vezeti – tudatta lapunkkal az IHK.

KM


Felmentését kérte a Nyíregyházi Egyetem rektora

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Egyetem szenátusa a keddi ülésén kezdeményezte az intézmény rektora, dr. Onder Csaba visszahívását.
hirdetés