Kiállítás, állandó tárlat az alapító ősök értékeiről Kisvárdán

Elisabeth Brühlmann, Sarló András
Elisabeth Brühlmann, Sarló András - © Fotó: a szerző
Kisvárda – A Kisvárdai Települési Értéktár Bizottság, a Várday István Városi Könyvtár és a Rétközi Múzeum által a Várday István Városi Könyvtárban rendezendő tárlaton, a kisvárdai Grósz–Nagy család három tagjának munkásságával ismerkedhetnek meg a látogatók.

A május 4–én, 15 órakor rendezendő tárlatnyitón Leleszi Tibor a város polgármestere köszönti a megjelenteket, majd Néző István helytörténész–könyvtáros, a Kisvárdai Települési Értéktár Bizottság elnöke nyitja meg a kiállítást. A család dokumentumai mellett az érdeklődők megtekinthetik Nagy Ibolya fiának, a Svájcban élő Sarló András feleségének, Elisabeth Brühlmann, svájci fotóművész alkotásait is. A kiállítás május 16–ig látogatható.
Közreműködik: a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola.

Ünnepi hangverseny

A Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola ünnepi hangversenyt rendez a Grósz–Nagy család kiállítás megnyitójára. A 17 órakor kezdődő hangversenyen –május 4–én, szerdán– rendhagyó tárlaton köszöntőt mond Nagy Józsefné alpolgármester. A Néző István helytörténész nyitja meg a mai zeneiskolai épület egykori tulajdonosainak és leszármazottaiknak, a Grósz–Nagy család két generációt képviselő három tagjának állítva emléket. Az állandó tárlat létrehozását Nagy Ibolya fia, Sarló András kezdeményezte.

– Vincze Péter –
hirdetés