Kiállítás az Árkádsoron és a konferenciaközpontban Kisvárdán

A Városháza a Konferenciaközponttal, árkádsorával.
A Városháza a Konferenciaközponttal, árkádsorával. - © Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Szeptember 5–6-án rendezik meg Kisvárdán a több helyszínen zajló II. Kisvárdai Szent László Vigasságok ünnepi programját, melyen a részvételek díjmentesek.

A városnapok programjában két kiállítás is várja az érdeklődőket. A Városháza Árkádsorán, „A Várdai kürt útja – 2014” a „Szent László nyomában határokon innen és túl” címmel lesznek láthatóak Lajter Imre (CIVISFOTÓ–Debrecen), Szabolcson, Szentjobbon, Hajdúszoboszlón és Miskolcon készült riportképei. A kiállítás megnyitóján, péntek délután hat órakor Zatykó István huszárkapitány (Szentjobb–Erdély–Partium) mond köszöntőt.

Másnap, szombaton délután 17.30–kor a Konferenciaközpontban nyitja meg Seszták Oszkár, a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, a Magyar Királyok Arcképcsarnoka című kiállítást. Az Árpád–Házi Uralkodóink Szent Istvántól – III. Andrásig– bemutató képek Somogyi Győző, Kossuth– és Munkácsy–díjas Kiváló Művész szakrális képeinek kiállítása. A középkori énekeket és a muzsikát az Igriczek Együttes szolgáltatja a tárlaton.

Vincze Péter

Címkék: ,hirdetés