Kiállítással és videósorozattal ünnepel az 20 éves FISZ

Budapest – Kiállítással és videósorozattal ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Fiatal Írok Szövetsége (FISZ) – közölte a szervezet az MTI-vel szerdán.

A FISZ 1998-ban jött létre azzal a céllal, hogy jelentős szerepet vállaljon a magyar irodalmi közéletben, a fiatal magyar írók képviseletében. A határokon átívelő művészeti, szakmai szervezet 20 év alatt reprezentatív irodalmi társulássá, minden tehetséges fiatal alkotó számára nyitott, progresszív közösséggé vált – olvasható a közleményben.

November 8. és december 5. között a fővárosi ISBN – könyv+galériában lehet megtekinteni a FISZ 20 éves fennállását ünneplő kiállítást, amely a szervezet működésének mérföldköveit mutatja be plakátokon, fotókon, grafikákon és más dokumentumokon keresztül.

Az irodalmi szervezet emellett a Manna Kulturális Egyesülettel közösen készített egy videósorozatot, amely több FISZ-es szerzőt, Csombor Ritát, Horváth Veronikát, Makai Mátét, Gál Somát és Szerényi Szabolcsot, mutat be a Youtube videómegosztó portálon közzétett kisfilm és hangoskönyv formájában, ismert színészek – Fodor Annamária, Horváth Lili, Gáspár Anna, Dolmány Attila, Elek Ferenc, Jászberényi Gábor és Kálid Artúr – tolmácsolásában.

A második videósorozat rövid interjúkkal fogja áttekinteni a FISZ elmúlt 20 évét: az alapítók, volt és jelenlegi tagok, támogatók, szerzők mutatják be a közösség fejlődéstörténetét. Ebből az első videót a kiállításon láthatják az érdeklődők – áll a közleményben.

– MTI –
hirdetés