Kiállítást rendeztek és szavaltak a diákok

Kovács István költő az 5. b osztályban
Kovács István költő az 5. b osztályban - © Fotó: iskola
Máriapócs – A máriapócsi általános iskolában is megemlékeztek a költészet napjáról.

Gazdag programmal készültek a diákok a költészet napjára a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is.

A 2. a osztály tagjai Buzga Lászlóné osztályfőnök vezetésével kiállítást szerveztek ismert versek saját készítésű illusztrációiból, valamint verses könyvekből.

A költészet napjára plakátrajz is készült Ari Cana koordinálásával. Délelőtt a tanítási órák szüneteiben Gáspár Bernadett, a diákönkormányzatot segítő pedagógus közreműködésével verseket olvastak fel, szavaltak és megzenésített költeményt énekeltek a diákönkormányzat tagjai: Filep Eszter, Markos Réka, Filep Dorka, Szegedi Dorina, Kiss Luca Lenke, Jakab Dorina, Szegedi Dorina.

Rendhagyó irodalomórákon vett részt Kovács István helyi költő, aki a gyerekeknek a köteteiből olvasott fel, mesélt az alkotásokról, a versírásról és a költemények hatásáról. Horváth Zsolt 5. b osztályos tanuló találóan költészetórának nevezte az élményt adó perceket – tájékoztatta lapunkat Palóczy Tímea.

KM
hirdetés