Kiböjtölte Vásárosnamény: végre feljutottak!

A vásásrosnaményiak bajnokságot nyertek, de még csak szolídan ünnepeltek
A vásásrosnaményiak bajnokságot nyertek, de még csak szolídan ünnepeltek - © Fotó: beregihirek.hu
Vásárosnamény – Nem bulizták agyon magukat, holott hosszú idő után ismét megye egyes csapata lesz Vásárosnaménynak.

Ezt már nem baltázták el. A Vásárosnamény hosszú évek óta döngette a megyei első osztály kapuját. Olyannyira, hogy két esztendeje a Tisztaberek csaklizta el előle a bajnoki címet, míg tavaly csaknem végig az élen nyomult a Nyírerdő-csoportban, mígnem a szezon hajráját csúnyán eltolva a negyedik helyre zuhant vissza. A jelenleg „futó” idényben viszont nem volt mese: immár újfent a Kelet-Magyarország-csoportba visszasorolva már semmi és senki nem gátolhatta meg a beregiek feljutását. A Tivadar-alakulat szombaton Milotán végképp a csúcsra ért: idegenbeli győzelme, főként pedig kilenc pontos előnye – két fordulóval a zárás előtt – garancia arra, hogy végre kitörjön a megye kettőből.

– Nem buliztuk agyon magunkat, sőt, szerény ünneplés volt, az igazi majd a szombati, Tyukod elleni hazai meccs után lesz – engedte sejtetni Tivadar András, a Vásárosnamény edzője, hogy ami késik, nem múlik. – Nyugodtan mondhatom, az elmúlt egy évben végzett munka meghozta a gyümölcsét. Nem utolsósorban, a közvetlen egyesületi vezetés, és persze a szponzorok a megteremtették a megfelelő hátteret. Manapság ennnek hiányában nem lehet semmilyen komoly cél elérésében reménykedni. Ahol nincs rend, és biztonság, ott eredmény sem lesz! A nyáron szinte előröl kezdtünk mindent, mert az előző szezon kudarcát sokaknak fel kellett dolgozni. Sikerült ráterelni a fiúkat a helyes útra, valamennyien beálltak a sorba, és alázatosan dolgoztak. Senki nem próbált félrehúzni, aki pályára lépett, mindent megtett a jó szereplés érdekében. Kérem írja le, nagyon köszönjük a szurkolók támogatását, tevékeny részük volt eredményekben.

Cseppet sem mellékes körülmény, Tivadar András tagja volt az 1997-ben megyei első osztályú bajnoki címet szerzett Naménynak. Az együttes sokáig az NB III-ban is megbízhatóan muzsikált, majd következett a süllyesztő – csaknem egy évtizedig meghalt a foci a városban… Így nem csoda, ha „kiéheztek” a megye egyes meccsekre. Az ugyanis nem kérdés, hogy a csapat vállalja az indulást.

– Korai még arról beszélni, hogy és mint lesz – zárta rövidre a folytatást firtató felvetést a tréner. – A következő hetekben nyilván erre is sor kerül, most viszont ráfér némi pihenőre mindenkire, mert január tizedike óta gyakorlatilag folyamatosan dolgoztunk. Egyelőre ünnepelni, majd szusszanni akarunk.

KM-KT
hirdetés