Kick-box-vb – Menetelnek a magyarok

Budapest – A keddi versenynap után magyar éremeső várható a szombatig Budapesten zajló kick-box világbajnokságon, ugyanis számos hazai versenyző harcolta ki a továbbjutást.

A legnevesebb magyar versenyzők közül esélyeshez méltóan küzdött Mórádi Zsolt point-fightingban: a nyolc világbajnoki aranyérmével a kick-box történetének legeredményesebb versenyzője technikai fölénnyel győzött a 84 kilogrammosoknál a spanyol Koffi-Illueca ellen. Ezzel az elődöntőbe jutott, azaz már biztosan érmes.

Ugyancsak a négy között van már point-fightingban a hétszeres világbajnok Jároszkievicz Krisztián, aki a +94 kilogrammosok mezőnyében 8-5-re bizonyult jobbnak olasz riválisánál.

A 18 éves Veres Roland két kategóriában – point-fighting és kick-light – is elődöntőbe jutott, ringben pedig a full-contactosok +91 kg-os súlycsoportjában Berki Károly győzelme ugyancsak a biztos érmet jelenti.

“Ezen a világbajnokságon mindenki kettőzött erővel dolgozik. Fantasztikus kezdés volt, amit a magyaroktól láthattunk, minden várakozást felülmúltak a mieink” – összegzett Király István, a Magyar Kick-Box Szakszövetség alelnöke.

A sportág történetében először a magyar fővárosban rendeznek olyan vb-t, ahol az összes szakág képviselői egy helyszínen, egy időben küzdenek. A kick-box világszervezete, a WAKO a formagyakorlatok mellett hat küzdelmi szakágban rendez versenyeket. A kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszereket ringben bonyolítják le, míg a point-fighting, light-contact és kick-light kategóriák tatamin zajlanak.

– MTI –Sporthírek


hirdetés