Kick-box-vb – Tíz magyar aranyérem született a pénteki döntőkben

Akt.:
Budapest, 2017. november 10. A későbbi győztes Busa Gabriella (j) és az ír Lliy de la Cour a budapesti kick-box világbajnokságon, a női light-contact kategória -50 kilogrammos súlycsoportja döntőjében a BOK Csarnokban, 2017. november 10-én.
Budapest, 2017. november 10. A későbbi győztes Busa Gabriella (j) és az ír Lliy de la Cour a budapesti kick-box világbajnokságon, a női light-contact kategória -50 kilogrammos súlycsoportja döntőjében a BOK Csarnokban, 2017. november 10-én. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – Tíz magyar aranyérem született a pénteki döntőkben a budapesti kick-box világbajnokságon, Veres Roland és Busa Gabriella duplázott, míg Jároszkievicz Krisztián megszerezte nyolcadik vb-aranyérmét a BOK Sportcsarnokban szombatig tartó eseményen.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a tatamis szabályrendszerek (pointfighting, light-contact, kick-light) döntőit, valamint a ringes szakágak (full-contact, low-kick, K1) elődöntőit rendezték meg pénteken a vb-n.

A duplázók közül a mindössze 18 éves Veres Roland a kick-light szakág 57 kilós súlycsoportjának döntőjében ukrán, light-contactban szlovén ellenfelét győzte le. A sportág egyik legnagyobb tehetsége bejutott a pointfighting szakág szombat esti döntőjébe is.
“A pointfighting szabályrendszerben vagyok leginkább otthon, úgyhogy szeretném behúzni a harmadik aranyat is” – nyilatkozta Veres.

Busa Gabriella szintén két döntőben diadalmaskodott: light-contactban ír, kick-lightban pedig bolgár riválisát verte meg az 50 kilósok fináléjában.

A csepeli Jároszkievicz Krisztiánnak négy egyéni és három csapat világbajnoki címe után lett meg a nyolcadik vb-aranyérme, mivel a pointfighting +94 kilós döntőjében orosz ellenfelénél bizonyult jobbnak.

“A döntő előtt egy könnycsepp kicsordult, mert karrierem csúcspontja volt hazai közönség előtt nyerni. Lehet, hogy most ezzel búcsúzom az egyéni világbajnokságoktól” – mondta Jároszkievicz.

Világbajnok lett még pénteken pointfightingban a 63 kilogrammos Veres Richárd, valamint a nőknél az 50 kilós Murvai Lívia és a döntőjében technikai fölénnyel győztes +70 kilós Kondár Anna. Kick-lightban nyert vb-aranyérmet az 55 kg-os Hanicz Nelly és a 65 kilós Miskolczi Anett.
A +94 kilósok mezőnyében Vida Balázs light-contactban és kick-lightban is ezüstérmet szerzett, míg pointfightingban Hanicz Nelly (55), kick-lightban Zsarkó Dániel Péter (74) és Nagy Rita (60) végzett második helyen.

Bronzérmet szerzett pointfightingban Bálint Zoltán (89 kg) és Rohonczi Jenő (94), light-contactban Zsarkó Dániel Péter (74), kick-lightban Kis Balázs (84), full-contactban Bordás Annamária (56), míg low-kickben Zsiga Melinda (52) és Lehota Krisztina (60).

Szombaton a csapatküzdelmeket rendezik a vb-n, emellett további hat magyar lesz érdekelt az egyéni finálékban.

– MTI –
hirdetés