Kicsinek nagy Keletje volt

Megyei foci csillagok
Megyei foci csillagok - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Zoran Kosztics, Erdei Zoltán Kozma József és Sitku Gergő kapta a legtöbb szavazatot lapunk olvasóitól.


Az élmény megfizethetetlen. A Kelet-Magyarország olvasói – immár hagyományos módon – megszavazták, hogy kik voltak a 2014/15-os bajnoki idény legjobbjai, vagy ahogy játékunkban neveztük őket, a focicsillagok. Nos, a nyíregyházi Stella Rose étteremben megtartott „eredményhirdetésre” előkelő társaság verbuválódott. Főként, mert olyan egykori klasszis tette tiszteletét, mint Kozma József. Az idősebbek számára nem szükséges külön ecsetelni, „Kicsi” milyen nagy futballista volt. A fiatalabbaknak pedig be kell érni a szépkorúak történeteivel, akik mindmáig ódákat zengenek róla. Ilyen előkelő társaságban gyorsan telnek a percek.

Nyéki Zsolt, lapunk főszerkesztője rövid, ám annál tartalmasabb beszéddel adta meg az alaphangot az ünnepélyes ceremóniának. De ne húzzuk az időt. A voksok összegzése után az NB I-es kategóriában Zoran Kosztics végzett az élen. Sajnálatos módon, a Nyíregyháza Spartacus középpályását is ledöntötte az a vírus, ami napok óta „tombol” a gárda tagjai között, így kihagyni kényszerült a ceremóniát. A Szparira egyébként is rájár a rúd, Mátyus János edzőnek mindössze hat egészséges labdarúgója maradt, így a szombati tréninget is lefújták… Az NB III-as mezőnyben Erdei Zoltán, a Nyírbátortól az idény végén elköszönt csatár megvédte címét.

S, hogy miért üdvözölhettük köreinkben Kozma Józsefet? Csakhamar kiderült, Kisebbik fia, a Baktalórántháza elnyűhetetlen frontembere, ifjabb Kozma József ugyanis a megyei első osztályú „küzdelemsorozatban” vitte el a pálmát. Egy szinttel lejjebb, a megye kettőben a Levelek ifjú titánja, Sitku Gergő gyűjtötte be a legtöbb szelvényt. A jelek szerint a már eddig is több tehetséget „kitermelő” egyesület újabb csiszolatlan gyémántra lelt.

A Szabolcs Onlie párhuzamosan meghirdetett játékéban, ahol megkötés nélkül lehetett jelölni, a Spartacus időközben távozott támadója, Pekár László diadalmaskodott. A röpke idő elteltével nagy népszerűségre szert tett futballista immár a Puskás Akadémiát erősíti, mindazonáltal az elismerés neki is dukál – a díjat később veszi át.

KM-KT
hirdetés