Kicsúszott a sorsuk a kezükből

Nagy Dániel mindkét meccsen jól kapcsolódott be a játékba
Nagy Dániel mindkét meccsen jól kapcsolódott be a játékba - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A Debrecen elleni reggeli vereséget a Szeged elleni sikerrel feledtették a junior kosarasok.

Az utánpótlásképzés jövője és a felnőttcsapat rájátszása is szóba került azon a sajtótájékoztatón, amit a hazai pályán szereplő juniorcsapat péntek reggeli veresége után rendeztek a Blue Sharks egyik támogatójánál, a Burger Pubban.

Maradva a bejelentenivalóknál, Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Sitku Ernő, a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója és Siska János utánpótlás szakágvezető, egyben a felnőttcsapat edzője is örömét fejezte ki, hogy a Sportcentrum kosárlabda szakága megfelelt a szövetségi akkreditáción, így a jövőben is akadémiaként működhet tovább. A felnőttek számára május 3-án indul az egyik fél második győzelméig tartó, Vasas elleni negyeddöntő az NB I B csoport rájátszásában, Nagy Krisztián csapatkapitány abbéli reményének adott hangot, hogy két meccsen sikerül kiharcolni a négy közé jutást.

Vissza az ifjúsághoz! A hazai rendezésű korosztályos bajnoki döntőn éhgyomorra azzal a Debrecennel játszott, amelyet az előcsatározások során egyedüliként győzött le oda-vissza. Úgy tűnt, a sorozat folytatódik, hiszen a harmadik negyed elején 18 ponttal is vezetett az NYSC, de a sorozatos labdaeladások vereséghez vezettek. Ezzel egész éves hazai veretlenségét veszítette el Boczkó Ádám legénysége, plusz a négy közé jutást illetően kikerült a kezéből a sorsa alakulása.

A kora esti meccsen kijátszották magukból a legények a reggeli vereséget, magabiztosan nyertek a sportcentrumosok a Szeged ellen, hogy közben a keret minden tagja játéklehetőséghez jutott. Utána nem maradt más, mint szorítani a Debrecennek a győzelméért, esetleg a Vasasnak azért, hogy 15 ponttal többel nyerjen. E két esetben juthatott négy közé a házigazda – mindez csak az esti meccsen derült ki.

Folytatás szombattól a Continental Arénában.

Országos fiú juniorbajnokság: Nyolcas döntő

A csoport

Debreceni KA–Nyíregyházi Sportcentrum 85–76 (22–22, 30–14, 33–15, 16–9)

NYSC: Vaskó 8/6, Pollák B. 15/6, Mokánszki 24/9, Sitku M. 12, Bolden 10. Csere: Nagy D. 7, Bodnár B., Sipos T. Edző: Boczkó Ádám.

Nyíregyházi Sportcentrum–Szedeák 80–66 (19–12, 22–12, 26–18, 13–24)

NYSC: Vaskó 16/9, Pollák B. 4, Mokánszki 16, Sitku M. 18/3, Bolden 11. Csere: Nagy D. 6/3, Sipos T. 3, Carney 4, Kurucz Á. 2, Bíró B., Hengsperger, Bodnár B. Edző: Boczkó Ádám.

További eredmények: Vasas–Szedeák 79–64, a Debrecen–Vasas mérkőzést később rendezik.

B csoport

Bp. Honvéd–Falco KC 81–65 (csütörtök esti eredmény), Bp. Honvéd–KA Pécs 74–73, Alba Fehérvár–Falco KC 80–54. A csoport végeredménye: 1. Alba Fehérvár 3 győzelem/0 vereség, . Bp. Honvéd 2/1, 3. Pécs 1/2, 4. Szombathely 0/3.
hirdetés